En Sıcak Konular

Cameron: Esed, işlediği cinayetlerin hesabını verecek

11 Nisan 2012 19:18 tsi
İngiltere Başbakanı David Cameron, Beşşar Esed'in sergilemiş olduğu vahşetinden dolayı hesaba çekileceğini söyledi.

Cameron, Suriye liderinin Annan barış planına uymayarak yoğun nüfuslu yerlerde askeri operasyonlara devam ettiğine dikkat çekti.

Resmi bir ziyaret için Endonezya'nın başkenti Cakarta'da bulunan Cameron, burada Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang ile yapıkları ortak basın toplantısında Beşşar Esed'i sert bir dille uyardı.

Suriye rejiminin barış anlaşmasının şartlarını yerine getirmekten gittikçe uzaklaştığını belirten İngiliz Başbakan, "Esed, adeta dalga geçerek, diplomatik müzakereleri istismar ederek halkı üzerindeki baskıyı daha da arttırıyor." diye konuştu.

BM Güvenlik Konseyi'ne, Annan planının uygulanması için "gücünü hissettirmesi" çağrısında bulunan Cameron, "Esed'in işlediği cinayetlerden hesap vermesi için hep birlikte gerekli olan neyse yapacağız." diyerek sert bir dille Suriye liderini uyardı.

Rejim baskısından dolayı sınır ülkelere sığınan mülteci sayısında son hafta inanılmaz artış yaşandığını da sözlerine ekleyen Cameron, "Esed şiddete devam ederek bölge barış ve güvenliğini tehdit ediyor. Suriye krizini herkesin üzerinde anlaştığı bir anlaşmayla son vererek iç savaş çıkmasını önlemeye çalışıyoruz. Fakat görünen o ki Esed bunun tam tersini yapmaya kararlıca devam edecek." şeklinde konuştu.

Esed'in 11 gün önce BM ve Arap Ligi temsilcisi Kofi Annan'ın sunduğu barış planını kabul ederek askerlerini geri çekme ve bombalamayı durdurma sözü verdiğini hatırlatan Cameron sözlerini şöyle sürdürdü: "BM, Arap Ligi, Rusya, Çin tarafından desteklenen Annan barış planı için tarih dün sona erdi. Ancak Esed hala öldürmeye son vermek yerine, Annan, şehirlerdeki saldırıların arttığını rapor ediyor. Türkiye'ye iltica eden mülteci sayısındaki artış da bunu doğruluyor. Geçen hafta yaklaşık bin kişinin öldüğü söyleniyor. Esed diplomatik müzakereleri hiçe sayarak, dalga geçercesine halk üzerindeki baskıyı arttırıyor."

cihan


Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,047 µs