En Sıcak Konular

ÇYDD ve ÇEV'e şok haber

11 Nisan 2012 18:47 tsi
'Ergenekon' soruşturması kapsamında yürütülen davada dosyalar Poyrazköy davası ile birleştirilecek.

Poyrazköy’de yapılan kazılarda bulunan mühimmatla ilgili davaya bir yenisi daha eklendi. ÇYDD ve ÇEV davası da Poyrazköy ile birleştirildi. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya 6 tutuksuz sanık katıldı. Duruşmada sanıklar Aydın Ortabaşı ve Namık Kemal Boya savunma yaparak suçlamaları reddetti.
 
Davanın, Poyrazköy davasıyla birleştirilme talebine karşılık savunma yapan avukatlar, dosyalar arasında irtibat bulunmadığını ileri sürdü. Avukatlar davanın hızlı sonuçlanması için birleştirme talebinin reddedilmesini istedi.
 
FİRARİ SANIK YAŞER’İN AVUKATI: TEDAVİ İÇİN YURT DIŞINDA
 

Davanın firari sanığı ÇEV’in eski Genel Başkanı Gülseven Yaşer’in avukatı Hasan Gürbüz, “Müvekkilim hakkında yakalama kararı bulunuyor. Müvekkilim kanser hastası olduğu için yurtdışında tedavi görüyor. Müvekkilim sağlık sorunları nedeniyle Türkiye’ye gelemiyor. Bu nedenle müvekkilimin istinabe yoluyla yurtdışında ifade vermesini talep ediyorum.” dedi.
 
4 KLASÖR BELGE UNUTULMUŞ
 
Duruşmada, savcılıktan gelen yazıda 13 Aralık 2010’da açılan davaya ilişkin delillerin olduğu 4 klasörün daha mahkemeye gönderildiği belirtildi. Mahkeme başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, savcılığın unuttuğu 4 klasör belgeyi mahkeme kalemine gönderdiğini belirtti. Gelen klasörlerin içinde, soruşturmaya ilişkin bazı kararların ve telefon dinleme tutanaklarının olduğu öğrenildi. Bu durum karşısında avukatlar, ilk duruşması 18 Mart 2011’de yapılan davanın eksik belgelerle yürütüldüğü gerekçesiyle tepki gösterdi. Avukatlar, bu belgeleri incelemek için süre istedi.
 
POYRAZKÖY İLE BİRLEŞTİRİLDİ
 

Duruşma savcısı Mehmet Ali Uysal, davanın Poyrazköy davasıyla birleştirilmesini istedi. Taleplerin ardından mahkeme ara verdi. Aranın ardından kararlarını açıklayan mahkeme, davayı Poyrazköy davasıyla birleştirdi. Mahkeme, firari sanık Gülseven Yaşer hakkındaki kırmızı bülten kararının kaldırılması ve istinabe yoluyla ifadesinin alınması taleplerini reddetti.
 
Biri yakalamalı 7’si tutuksuz 8 sanıklı bu davanın da eklenmesiyle 11’i tutuklu 77 sanığın yargılandığı Poyrazköy davasında sanık sayısı 85’e yükseldi. Poyrazköy ile daha önce de kafes eylem planı, amirallere suikast, ikinci amirallere suikast ve ikinci poyrazköy davaları birleştirilmişti.

cihan


Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,533 µs