En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Sen İnönü'nün tırnağı bile olamazsın

11 Nisan 2012 17:37 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın İnönü'yü hayırla yad etmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Sen İsmet İnönü'nün tırnağı olamazsın. Tırnağı uzadığı için kesip attığı o tırnak bile olamazsın." dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Mehmet Haberal'ın annesinin vefat etmesi sebebiyle Zongultak'taki cenaze törenine katıldıklarını ve milletvekilleri ile vatandaşlarla birlikte acısını paylaştıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Haberal'ın bir isteği vardı, annesini ölmeden evde görmek istiyordu, helallik almak istiyordu. Bir kanun getirdiler, yasa teklifi, ama çıkarmadılar. Bir insanın annenin en kadar değerli olduğunu bilmemesi mümkün değil. Sayın Başbakan'ın annesi öldüğünde gözyaşlarını tutamadı, hepimiz duygulandık.

Peki Sayın Haberal'ın annesi anne değil mi? Sayın Haberal neden hapiste olduğunu bilmediğini söylüyor. Kendisi Meclis'te çalışmak istiyor. Silivri toplama kampının olduğu bir ülkede demokrasiden, adaletten bahsedilemez, adalet dağıtıldığından söz edilmez. Oradaki yargıçlar siyasi otoritenin emrinde olan yargıçlardır. Açıkça söylüyorum. Silivri toplama kampı 21. yüzyıl Türkiye'sindeki Nazi toplama kampıdır. Sahte delillerle yargılanıyorlar, avukatlara belge verilmiyor, savunma yapıyorlar yaptıkları savunmadan dolayı mahkum oluyorlar. Adaletin 'A'sı bile yok. Artık yargıda kim hak arıyorsa başvuracağı yer AKP'li milletvekilleri ya da il başkanları. HSYK'ya da gidin, müracaat edin beraat etmeniz için yardım etsinler."

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a da gönderme yapan Kılıçdaroğlu, "Vicdanın sızlıyorsa gereğini yaparsın. Bir de protokol imzaladık. Namuslarına sahip çıksınlar, atılan imzaya sahip çıksınlar." diye konuştu.

"İSMET İNÖNÜ HURAFE KİTABI YASAKLADI

İsmet İnönü'nün dini siyasete alet etmeme konusunda hassas bir insan olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın en büyük sansürcü olduğunu belirtti. Başbakan'ın Konya'da yaptığı konuşmada İnönü'nün bazı kitapları yasakladığını söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, bu kitaplardan bazı örnekler verdi.

"Biber gazı hükümetinin Başbakanı duysun." diyen Kılıçdaroğlu, "Senin üstadın Erbakan'dı. Başbakan sözünü tuttun mu? Bu kitaba göre sen imansızsın. Bıyıksız olanlar öbür dünyaya imansız gider diyor. Senin kaç milletvekilin bıyıksız, hepsi imansız mı gidecek." dedi.

İnönü'nün bir hurafe kitabını, Kur'an ayetinde tahribat yapan kitabı topladığını dile getiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Senin boyunu değil, nereyi aştığını çok iyi biliyorum. Sen önüne verilen metni okuyorsun. Sormuyor musun danışmanlarına, bu İsmet İnönü niye yasaklıyor. Senin yüreğinde kin var, İnönü'ye kin besliyorsun."

Yasaklara ve yalanlara sonuna kadar karşı olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı danışmanlarının rezil ettiğini söyledi. Başbakan'ın İnönü'yü hayırla yad etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Sen İsmet İnönü'nün tırnağı olamazsın. Tırnağı uzadığı için kesip attığı o tırnak bile olamazsın." sözleriyle yüklendi.

"ULUDERE'DE FAİLLER BULUNUNCAYA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Din üzerinden siyasetin her zaman kötü olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, camilerin satılmasına Başbakan'ın ses çıkarmadığını ifade etti. Uludere'de hayatını kaybeden 34 kişinin failleri bulununcaya kadar takipçisi olacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Genelkurmay raporunda istihbaratın yerli istihbarat kurumlarından alındığını söylediğini hatırlattı.

Kazalarda hayatını kaybeden işçilerden de bahseden Kılıçdaroğlu, siyasetin sorumluluktan kaçma yeri olmadığını belirtti. Atanamadığı gerekçesiyle öğretmenlerin intihar ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bunların sorumlusunun kim olduğunu sordu. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "AKP kendi iktidar ve statükocusunu yarattı. Kaymakamı, valisi, askeri, müdürü, emniyet müdürü, hepsi AKP için çalışıyor. Bizim işimiz sadece AKP ile mücadele etmek değil AKP ve onun yarattığı statükoyla mücadele ediyoruz. Bunu böyle bilmemiz gerekiyor."

Millet kavramının tamamen boşaltıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Tıpkı inançlarımızın içini boşalttıkları gibi. 10 yılda Firavunlaştılar. Şimdi gitmemek için çalışıyorlar. Tek güç haline geldiler. Yolsuzluk mu, istediğin kadar yapabilirsin." diye konuştu.

"ORTADA YUMURTA DA CİVCİV DE VAR"

Başbakan'ın ortada fol ve yumurta olmadan kendisine yolsuzluk suçlamasında bulunulduğunun söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Ortada yumurta da var, fol da var hatta civciv de var, hepsi var." dedi.

CHP'nin 'her kafadan bir ses çıkıyor' diye eleştirildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Başbakan ve bakanların açıklamalarını hatırlatarak kimin doğru söylediğini sordu. Bununla ilgili basında haber çıkmamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri gibi bir davayı birinci sayfadan haber yapmayan basına yüklenerek buna kimsenin hakkının bulunmadığını ifade etti.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'e seslenen Kılıçdaroğlu, hapiste bulunan milletvekillerinin sorununun Çiçek'in sorunu olduğunu söyledi. Herkesi CHP'de toplanmaya çağıran Kılıçdaroğlu, nerede bir sorun varsa çözüm adresinin CHP olduğunu vurguladı.

cihan



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,968 µs