En Sıcak Konular

Destici: Türkiye sonuna kadar direnecek

11 Nisan 2012 17:34 tsi
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye'nin Suriye konusunda gerektiğinde müdahaleyi göze aldığını belirterek, ''Türkiye, müdahale etmeme noktasında son dakikaya kadar elbette ki direnecektir" dedi.

Destici, parti genel merkezinde Irak Türkleri Adalet Partisi Başkanı Enver Bayraktar ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Irak'ta mezhep kavgaları ve etnik kavgalarının körüklendiğini kaydeden Destici, ''Irak bu kavgalarla, bu iç savaşla uğraşırken diğer emperyalist güçler istediklerini alıyorlar. Halka da açlık sefalet kan ve gözyaşı kalıyor'' dedi.

Irakta en zor durumda Türkmenlerin olduğunu söyleyen Destici, Türkiye'nin bu konuda gayret sarf ettiğini ifade ederek, Türkiye'nin önceliğine Türkmenleri alması gerektiğini kaydetti.

-''Suriye'deki rejim demokratik yoldan değişmeli''-

Suriye'deki gelişmeleri de değerlendiren Destici, ''Türk hükümeti de tabiki müdahaleyi son çare olarak görüyor.  Ama gerektiği zaman müdahale etmeyi de göze almış. Şu anda Sayın Başbakanın ziyaretleri tamamen bir bilgilendirme ve bu işin hazırlığıdır'' dedi.

Türkiye Suriye sınırında yığılmaların bir anda yüz binlere ulaşabileceğini ifade eden Destici, böyle bir durumda Türkiye'nin askeri ve sivil bir tampon bölge oluşturabileceğini kaydetti.

Türkiye ile Suriye arasında bir sıcak çatışma olmasını arzu etmediklerini belirten Destici, ''Biz istiyoruz ki Suriye'de rejim değişsin ama demokratik yoldan değişsin'' dedi.

Destici, Suriye'nin bölünmesi konusunda hesaplar olduğunu ancak Türkiye'nin bölünmesini istemediğini söyleyerek, şunları kaydetti:

''Toprak bütünlüğü şart. Türkiye, müdahale etmeme noktasında son dakikaya kadar elbette ki direnecektir. Ama kendisini mecbur hissettiğinde veya sınırında yüz binler olduğunda müdahale etmeyi de göze almış bir plan içerisindedir. Bu noktada da, ilgili ülkelere bilgiledirme yapılıyor'' şeklinde konuştu.

Kabulde konuşan Irak Türkleri Adalet Partisi Başkanı Enver Bayraktar ise Irak'ta Türkmenlerin haklarını korumak için büyük gayret sarf ettiklerini söyledi.

-''Eğer anayasa değiştirilmezse darbe yaşanmayacağını kimse garanti edemez''-

Daha sonra Memur Dernekleri Federasyonu Başkanı Cengiz Özbay ve beraberindeki heyeti kabul eden Destici, Türkiye'nin bir daha darbe yaşamaması gerektiğini belirtti. Bunun temenni ile olamayacağını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

''Bunun için adım atmak lazım. Nedir bu? Birincisi sivil demokratik bir anayasa, hemen derhal bunu yapmak lazım. Meclis'te başta iktidar partisi olmak üzere diğer siyasi partilerin bundan kaçacak yeri yoktur, millete bu söz verilmiştir.

İkincisi de Türkiye'deki Türk silahlı kuvvetler ne bir savunma mantığı ne operasyon mantığıyla konuşlanmamış tamamen bir ihtilal ordusu mantığıyla Türkiye'ye konuşlanmış vaziyette. On yılda bir ben yönetime el koyuyum mantığıyla konuşlanmış ordunun derhal bu konuşlanma sisteminden vazgeçip sınırlara kaydırılması lazım ve Türkiye'nin asli görevi olan sınırları savunma vazifesine dönmesi lazım. Eğer anayasa değiştirilip bu yapılmazsa Türkiye darbe yaşamayacağını kimse garanti edemez''

aa



Bu haber 609 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,631 µs