En Sıcak Konular

'İç karışıklığı CIA ajanları başlattı'

11 Nisan 2012 16:33 tsi
'İç karışıklığı CIA ajanları başlattı' CHP'li Toprak: Suriye'deki iç karışıklığı CIA ajanları başlattı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Başbakan Erdoğan'ı ABD Başkanı Obama'nın kuryeliğini yapmakla suçlayarak, Suriye'deki iç savaşın Türkiye'ye sıçrayacağı endişesini taşıdığını söyledi. Partisinin Hatay milletvekilleri tarafından hazırlanan rapora değinen CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise komşuda olaylar henüz başlamadan Hatay Valiliği'ne 15 bin kişilik çadır kent kurulması talimatı verildiğini açıkladı. Bir gün sonra Türkiye'den giriş yapan CIA ajanlarının Suriye'nin bir kasabasında 125 asker veya polisi öldürdüğünü, hükümet müdahale edince de olaylar başladığını ileri sürdü.

Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında Suriye'deki iç karışıklıklara da değinen Toprak, zor bir süreçten Türkiye'nin, komşuda bataklığa sürüklenmek istendiği uyarısında bulundu. Türkiye'nin Suriye ile savaş noktasına geldiğinin altını çizen Toprak, "Dışişleri Bakanı'nın Çin'den apar topar neden geldiğini ve gördüğü önemli tehlikeyi bize açıklaması lazım. 1 yıl önce baraj temellerini attığımız, ortak bakanlar kurulu kurduğumuz, vizelerini kaldırdığımız komşumuzla ne oldu da savaş noktasına geldik. Bu talimatı kim verdi. Burası Arap Baharı'nın son ayağı mıdır veya burada yapay bir devlet mi oluşturulmaya çalışılıyor. Bunların cevabını almak en doğal hakkımız." dedi.

CHP olarak Suriye konusunu Amerika ve belli devletlerin ülkeyi parçalamak istemesi olarak değerlendirdiklerini ifade eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak, "Bizim endişemiz ve Türkiye'nin kaygı duyması gereken nokta, bir yerlerden talimat alarak komşumuzla savaş noktasına gelmiş olmamız. Bir sonraki adımda aynı emellerle ülkemiz üzerinde de oyun oynanacak. Başka devletlerin taşeronu, kuryesi olmayalım. Birileri hem savaş sanayini geliştirmek ve petrol anlaşmaları için taşeron olarak kullanılıyoruz. Suriye topraklarına girersek, Allah göstermesin binlerce tabut gelir. Suriye olayı bir bataklık. Girersek çıkamayız." uyarısında bulundu.

Suriye'de Müslüman kanı dökülmesine kendilerinin de karşı çıktığının altını çizen Toprak, "Durup dururken geçen sene Hatay'a mülteci gelmeden neden mülteci kampı kurduk? Mülteci kamplarını bir olay olur, mülteciler sınıra dayanır, o zaman kurarsınız. Fol yok yumurta yok biz mülteci kampı kurduk. Suriye'de olaylar durdu. Sonra biz bu kampı boşalttık herkesi geri gönderdik. Gidin olay çıkartın diye. Bu yanlış. Birinci adım Irak, ikinci adım Suriye, üçüncü adım Türkiye. Herkes aklını başına almalı." şeklinde konuştu.

'MÜLTECİ GELMEDEN 15 BİN ÇADIRLIK KAMP İÇİN TALİMAT VERİLDİ'

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise olayların nasıl başladığına ilişkin çarpıcı açıklamasında bulundu. CHP Hatay milletvekillerin verdiği bilgiye dayanarak konuşan Kalkavan şunları kaydetti:

"Suriye'de daha olaylar olmadan Hatay Valiliği'ne sınıra yakın bölgede 15 bin kişilik çadır kent kurulması için alan tespiti ve lojistik hizmetlerin hazırlanmasını söylenmiş. 1 gün sonra Türkiye'den Suriye'deki bir kasabaya giren bir grup, 125 civarında asker veya polisi öldürmüş. Hükümetin de müdahale etmesi sonucu bu olaylar çıkmış. Tabi Türkiye'den oraya giren grup CIA ajanları. Bugün de Hatay'daki çadır kente milletvekilleri ve gazeteciler dahil kimseyi sokmuyorlar. Sebep o muhalif liderler orada üstlenmiş durumda. Suriye'deki ateşkesin bozulması için her türlü stratejiyi yapıyorlar ki Suriye'ye bir müdahale olsun."


Bu haber 956 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs