En Sıcak Konular

İnsan kemiği buldular

11 Nisan 2012 15:43 tsi
Kayıp belediye meclis üyesini arayan ekipler, kuyuda insan kemiği buldu

Kırşehir’de 2008 yılında ortadan kaybolan AK Parti'li belediye meclis üyesi Hasan Kırışık'ın bulunması için oluşturulan özel ekip, kurbağa adamların da verdiği destekle kuyu ve gölleri aradı. Kuyuların birinde; insan kemikleri bulundu. Kemiklerin DNA testiyle kayıp olan şahsa ait olup olmadığının belirlenmesi için babasının mezarı açıldı.

Kırşehir Valiliği'nin talebi ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Kırışık'ın bulunmasına yardımcı olacak ihbarda bulunana 25 bin TL ödül verileceğini duyurdu.

Olaydan sonra Kırşehir'e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da Hasan Kırışık'ın bulunması için talimat verdi. Kırşehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekibin uzun süredir yürüttüğü çalışmalarda Kırışık'ın izine rastlanmadı.

MECLİS ÜYESİNİN ALIKONULDUĞU İDDİA EDİLEN EVDE KAN VE DOKU ÖRNEĞİ BULUNDU

Kırşehir Emniyet Müdürü Metin Aşık, çalışmaların sonuçsuz kalması üzerine kapanan Kırışık'ın dosyasını yeniden açtırdı. Bu kapsamda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Ekip ilk olarak Ankara Kriminal Daire Başkanlığı’ndan gelen uzmanlarla yaptığı ortak çalışmada, Kırışık’ın alıkonulduğu iddia edilen bir evde kan ve doku örneği buldu. Evde yapılan incelemede değişik yerlerden çok sayıda DNA ve biyolojik numune tespit etti. Alınan numuneler laboratuvarda inceleniyor.

BABASININ MEZARI AÇILDI

Kayıp Kırışık’ı arama çalışmalarına katılmak üzere Ankara’dan çağrılan 'kurbağa adamlar' yaklaşık olarak 50’ye yakın su kuyusu ve göleti inceledi. Karakurt Mevkii’nde bulunan bir kuyuda insan kemikleri bulundu. Bulunan kemik parçalarının kayıp şahsa ait olup olmadığının DNA örneği ile tespiti için babası İlyas Kırışık'ın mezarı açıldı.
Özel ekip Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın da iznini alarak soruşturmaya bakan savcı nezaretinde baba İlyas Kırışık’ın mezarından kemik ve diş örnekleri aldı. Bulunan kemiklerin, babanın mezarından alınan numunelerle Ankara'da yapılacak eşleştirme sonucu kayıp şahsa ait olup olmadığı belirlenecek.

Dört yıldır kayıp olan Hasan Kırışık’ın bulunması için çalışan özel ekibin aralarında bayanların da bulunduğu suç örgütüne yönelik çalışma da yaptığı iddia edildi.

Hasan Kırışık, 20 Mart 2008 tarihinde saat 20.45 sıralarında kaybolmuştu. Kırışık'ın 40 AK 933 plakalı otomobili, Meytaş Köprüsü'ne yakın bir yerde bulunmuştu.

Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,124 µs