En Sıcak Konular

Savunma sanayinin kalbi Bursa

11 Nisan 2012 15:42 tsi
'Savunma Sanayisi Buluşması', Bursa Valiliği ve Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD)'nin ev sahipliğinde Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve Savunma Sanayi İmalatçılar Derneği (SASAD)'nin destekleri ile Bursa'da yapılacak.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, savunma sanayi toplantısı öncesinde konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Vali Harput, 13 Nisan'da gerçekleştirilecek buluşmanın kent ve ülke için çok önemli olduğunu söyledi. Savunma sanayinin ülke için olmazsa olmazların başında geldiğini kaydeden Harput, "Bir ülkenin geleceği güçlü bir savunmaya sahip olması ile mümkündür.

Elbette savunma olayının bir boyutu insan ise bir boyutu da o insanların kullandığı silah, araç, gereç ve benzeri maddelerdir." dedi. Her yıl milyarlarca lira döviz ödenerek yurt dışından pek çok savunma sanayi malzemesi temin edildiğini veya değişik yörelerinde bazı malzemelerin yapıldığını anlatan Harput, "Bursa büyük sanayi altyapısı ile ülkemizin en önemli sanayi altyapısına sahip. Ancak savunma sanayi konusunda istediğimiz güçlü bir potansiyeli henüz yakalayabilmiş değiliz.

Savunma Sanayi Müsteşarlığımızla Bursa Valiliğimizin işbirliğinde yapacağımız bu organizasyonla Bursa'mızda savunma sanayi alanında iş yapabilecek olan bütün sektörlerin temsilcileri, savunma sanayi müsteşarı ve Ankara'dan gelecek kamu ve özel sektör temsilcileri ile buluşturacağız." dedi.

Buluşmada Bursa'da gelecek dönemde savunma sanayinin ihtiyaç duyduğu nelerin yapılabileceği, hangi tesis ve hizmetlerin Bursa'da gerçekleştirilebileceği konusunun ele alınacağını aktardı.

Vali Şahabettin Harput, Bursa'nın geleceği adına da çok önemli gelişme olarak gördüğü programda kentin sahip olduğu sanayi potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesinin ele alınacağını vurguladı.

Kentin sahip olduğu büyük kapasitenin sadece otomotivde değil, savunma sanayinde de değerlendirilmesi gerektiğini anlatan Vali Harput, etkinliğin Bursa için çok önemli bir kazanım olacağını sözlerine ekledi.

"SAVUNMA SANAYİSİ BULUŞMASI"

Altınceylan tesislerinde gerçekleşecek savunma sanayi toplantısı; Savunma Sanayi Müsteşarı Murat Bayar'ın başkanlığında Savunma Sanayi Derneği, Aselsan, Havelsan, MKEK, METAŞ, OSSA, OSTİM, OTOKAR, ROKETSAN, SESAD, SSM, TAİ, TEİ, TÜBİTAK gibi kuruluşlardan katılımı ile yapılacak. Programa Bursa ve Ankara'dan alanında söz sahibi firmalar katılacak. Savunma sanayisi alanında faaliyet gösteren 100'ün üzerinde firma temsilcisinin katılacağı Bursa buluşması, Bursa Valiliği ile Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD)'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Savunma sanayi ihtiyaçlarının yüzde 50'sinin yerli tedarik ile sağlanması adına programın önemine dikkat çekildi. Organizasyon, Türk savunma sanayisinin 2016 yılı için 2 milyar dolar ihracat ve 8 milyar dolarlık ciro hedefine ulaşması yönünde önemli bir buluşma olarak nitelendiriliyor.



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,335 µs