En Sıcak Konular

Yunanistan'da erken seçim beklentisi

11 Nisan 2012 15:32 tsi
Yunanistan başbakanı Lucas Papademos'un erken seçim çağrısında bulunması bekleniyor.

Yunanistan'da erken genel seçim tarihinin bugün resmen ilan edilmesi bekleniyor. Hükümet ortaklarının seçimin 6 Mayıs'ta yapılması konusunda anlaştıkları ifade edilirken, Parlamento da bugün feshedilecek. Gözlemciler, ekonomik krizin gölgesinde yapılacak seçimlerin tarihi önemde olduğunu belirtiyor.

Yunanistan'da 3 yıldır devam eden ekonomik krizin gölgesinde yapılacak tarihi erken genel seçimlerin hangi gün yapılacağı, bugün resmen ilan edilecek. Geçici hükümet ortakları sosyalist PASOK ve muhafazakar Yeni Demokrasi partilerinin seçimlerin 6 Mayıs'ta yapılması konusunda anlaştıkları ifade ediliyor. Başbakan Lukas Papadimos, saat 17: 00'de Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas'ı ziyaret ederek parlamentoyu feshetmesini isteyecek. Ziyaret öncesi ise Bakanlar Kurulu son defa toplanacak.

Papadimos'un akşam saatlerinde ise halka seslenerek seçim tarihini açıklaması bekleniyor. Beş aydır başbakanlık koltuğunda oturan Papadimos'un konuşmasında, ülke için iflas tehlikesinin henüz sona ermediği uyarısında bulunması bekleniyor. Papadimos'un seçimler sonrasında da AB ve IMF ile ortaklaşa uygulanan ekonomi politikasının devam ettirilmesinin zorunluluğu üzerinde duracağı tahmin ediliyor. Papadimos, partiler, liderler ve halka; zor günlerin süreceği hatırlatmasında bulunacak ve ülkenin kurtarılması için yapısal reformlara devam edilmesini isteyecek.

KARARSIZLAR SEÇİMİN GALİBİ GÖRÜNÜYOR

Yunanistan'da yapılacak genel seçimlerde tek partinin iktidarı göğüslemesi neredeyse imkansız görünüyor. seçimlerde halkın, ekonomik krizin sorumluluğunu iki büyük parti PASOK ve Yeni Demokrasi'ye yüklemesi bekleniyor. Son anketler, Yeni Demokrasi'nin oylarını yüzde 20, PASOK'un ise yüzde 15 civarında olduğunu gösterdi. Diğer sağ ve sol küçük partilerin ise oylarını önemli oranda arttırmaları bekleniyor. Kararsızların oranı ise yüzde 30 civarında. seçimler sonucunda Yunanistan'da koalisyonlar döneminin başlamasına kesin gözüyle bakılıyor. 2009'da yapılan son seçimlerde 5 parti meclise girerken, 6 Mayıs'ta yapılması beklenen seçimlerde ise parlamentoda en az 8 partinin yer alması bekleniyor.

Bu arada Ethnos gazetesi, Başbakan Lukas Papadimos'un Uğurlu sayısının "11" olduğunu yazdı. Papadimos, 11 Ocak 1947'de doğdu. 11 Kasım 2011'de geçici hükümetin başbakanlığına getirildi. Cunta sonrası ülkenin 11'inci başbakanı oldu. Bugün 11 Nisan'da seçimler resmen ilan edilecek. Gazete, bunun rastlantı olmayabileceğini yazan gazete, Papadimos'a "11" sayısının bundan sonra da öyle ya da böyle uğur getirmeye devam etmesini temenni etti.



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,476 µs