En Sıcak Konular

Dezenformasyon ortaya çıktı

11 Nisan 2012 15:08 tsi
Dezenformasyon ortaya çıktı “2003'teki Balyoz planında geçen sokak ve cadde isimleri, İBB tarafından 2006'da verildi” iddialarının doğru olmadığı ortaya çıktı.

Eylemde geçen ‘Manyasizade Caddesi' ismi, Milliyet ve Cumhuriyet'in 1966, 1970, 1997 ve 1985 tarihli nüshalarında defalarca yer almış.

Balyoz darbe planı sanıkları ve İşçi Partililerin, Balyoz iddianamesinde geçen “Manyasizade” ile “Darüşşafaka” gibi sokak ve cadde isimlerinin, planın hazırlandığı 2003 yılına ait olmadığı iddiası fos çıktı. Kartel medyasının da sık sık dillendirdiği ‘2003'te hazırlanan planda geçen sokak ve cadde isimleri, İBB'nin meclis kararlarıyla 2006 yılında verilmiştir. 2003 yılında henüz varolmayan sokak isimlerinin planda yer alması, belgelerin sahte olduğunu ortaya koymaktadır' şeklindeki iddianın düpedüz yalan olduğunu belgeliyoruz.

İddiaların aksine “Manyasizade” ile “Darüşşafaka” isimlerinin 1960'tan 2000'li yıllara kadar yayınlanan yüzlerce gazete haberi ve resmi ilanda yer aldığı açıkça görülüyor. 9 Temmuz 1970 tarihli Milliyet gazetesinde yayınlanan İstanbul Defterdarlığı'nın satış ilanı, 16 Mayıs 1997 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan ZDF muhabirinin Fatih Çarşamba semtinde dövülmesi haberi, 27 Ocak 1985 tarihli Cumhuriyet'te yayınlanan İstanbul Asliye 6. Hukuk Hakimliği ilanı gibi pek çok haber ve ilanda adı geçen sokak isimleri kullanılıyor.

İP'LİLERİN DEZENFORMASYONU DEŞİFRE OLDU

Dezenformasyon yayınları ile bilinen İşçi Partisi yayın organı Aydınlık gazetesi Fatih ile Beyazıt camilerine yönelik Çarşaf ve Sakal eylem planlarında büyük bir çelişkiyi ortaya çıkardığını iddia etmiş, planda yer alan 28 Şubat 2003 tarihinde yapılacak eylemlerde geçen “Manyasizade” ve “Darüşşafaka” caddeleri isimlerinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararlarıyla 2006'da verildiğini ileri sürmüştü. Akit, Balyoz cuntasının ve medyadaki işbirlikçilerinin sık sık dillendirdiği sözde büyük çelişkinin çirkin bir yalandan ibaret olduğunu ortaya koyuyor.

2006'DA VERİLDİĞİ İDDİA EDİLEN İSİMLER YILLARDIR KULLANILIYOR

Sık sık Balyoz cuntası sanıklarına destek haberlerinin yayınlandığı Cumhuriyet ve Milliyet gazetelerinin arşivinde yer alan yüzlerce haber ve ilanda, belirtilen sokak ve cadde isimlerinin geçtiği açıkça görülebiliyor. 16 Mayıs 1997 tarihli Cumhuriyet gazetesinin 1. sayfasında yer alan “..savcılığa sevk edildi. 3 günlük operasyonlarda 88 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Alman ZDF televizyonu için Manyasizade Sokak'ta çekim yapmak isterken tartaklanan kameraman, olayı eğlenceli bulduğunu söyledi..” şeklindeki haberde, aynı gazetenin 27 Ocak 1985 tarihli sayısında 2. sayfada yer alan “..İstanbul Asliye 6. Hukuk Hakimliğinden 1984/286 Davacı Selahattın Akbayrak tarafından davalı İsmail Hakkı Serim aleyhine açılan hükmen tescil davasında Manyasizade Cad. No: 43 Çarşamba Fatih İstanbul adresinde bulunduğu bildirilen davalı İsmail Hakkı Serim yapılan tebligatla gelmediğinden gıyabında duruşmanın yürütülmesine karar verildiğinden, duruşma günü olan 13 3 1985 günü saat 10'da duruşmaya..” ve yine aynı gazetede yer alan 14 Mayıs 1979 tarihli “O. PAŞA Şükran (Cumhuriyet Meydanı, 17}, Şifa (Küçükköy. G. O. Paşa Cad. 14/C) FATİH Yeni Işık (Çarşamba. Manyasizade Cad. 65), Bal (Mıhcılor Cad. 33/60) Dinçer Millet Cad. 155/ 2), Esin (Haseki, Millet Cad. 219/1). Duygu (K. M. Paşa, Kocamustafapaşa Cad. 202), Çınar (Küçükmustafapaşa Cad. 82) KADIKÖY Sevgi (Bahariye Cad. 37), Saray (Acıbadem, Saraylı Şemsibey Sok. 11/2)” şeklindeki haberlerde sözde bilinmeyen Manyasizade Caddesi ismi kullanılıyor.

MANYASİZADE CADDESİ AÇIKÇA GÖRÜLEBİLİYOR

01 Mayıs 1966 tarihli Milliyet Gazetesi:

“Polisi dövdükten sonra tabancasını alıp kaçtı. Önceki gece sabaha karşı 34 FC 082 plakalı otomobiline Necla Çığır adlı bir bar kadınını alan Şakir, Çarşamba Manyasizade caddesinde şoför Kazım Kurtuluş'un arabasıyla karşılaşmış ve aralarında yol verme hususunda tartışma çıkmıştır.”

9 Temmuz 1970 tarihli Milliyet Gazetesi

Gazetede yayınlanan İstanbul Defterdarlığı'nın satış ilanında ise “Durmuş Göksü, Fatih Vergi Dairesine olan borcundan ötürü Manyasizade Cad. 43/2 Çarşamba sayılı mahalde tartı hacze alınan yukarıdaki cins ve evsafı gösterilen eşyanın 14.7.1970 günü saat 14.00'de meskun mahalde 6183 sayılı amme alacaklarının tahsili usulü hakkındaki kanunun hükümlerine tevfikan ve peşin para ile satılacaktır” deniliyor. Yine yayınlanan 1970 tarihli gazete ilanında haciz işleminin Manyasizade Caddesi'nde yapıldığı görülüyor.

Yeni Akit

Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,843 µs