En Sıcak Konular

Norm kadro uygulaması mahkemelik

11 Nisan 2012 13:27 tsi
TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başkanlık Divanı'nın, norm kadro uygulamasına ilişkin kararını yargıya taşıyacak.

Meclis'in norm kadro fazlası olduğu tespit edilen, diğer kamu kurumlarına atanacak bin 502 personelin tespitinde hangi kriterlerin esas alınacağı konusunda çalışma yapmak üzere komisyon kuruldu.

TBMM Başkanlık Divanı'nda alınan karar doğrultusunda, Meclis'in norm kadro fazlası bin 502 personelin tespitinde belirlenecek kriterler için oluşturulan alt komisyon çalışmasını tamamladı.

Başkanlık Divanı üyesi 4 kişiden oluşan alt komisyonun CHP'li üyesi Özcan, AA muhabirine, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özcan, TBMM Başkanlık Divanı'nın 29 Mart'ta yaptığı toplantıda, TODAİE tarafından hazırlanan rapor doğrultusunda Meclis'te norm kadro uygulamasına karar verildiğini anımsattı.

Karar metninde, ''Norm kadro uygulamasının kabulüne'' ilişkin maddeye şerh koyduğunu ifade eden Özcan, TODAİE'nin raporunun hiçbir bilimsel ve objektif kritere dayanmadığını savundu. Özcan, belirlenen rakamın, nasıl tespit edildiğinin belli olmadığını ifade etti.

Özcan, norm kadro fazlalığı için genel objektif kriterlerin belirlenmesi amacıyla Divan üyelerinden oluşan bir alt komisyon oluşturulduğunu belirterek, ''Burada genel objektif kriter yerine, sadece belli yaşın üzerindekileri havuza göndererek, bu sorunu çözelim anlayışını benimsediler. Buna da karşı çıktım. Kimse ne yaptığını bilmeden, bir şeyler yapmaya çalışıyor. İnsanları, insan olarak değil, rakam, sayı olarak değerlendiriyorlar. Buna karşı durmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Başkanlık Divanı'nın aldığı karara yönelik şerh yazısında, norm kadroya ilişkin yargı yoluna gitme hakkını saklı tuttuğunu belirttiğini kaydeden Özcan, ''Bununla ilgili, iptali için idari yargıya da dava açacağım. Norm kadro hiçbir bilimsel kritere dayanmıyor. Danıştay'ın da bu konuda kararı var. Bugüne kadar Başkanlık Divanı üyesi hiç kimse, Divan kararına karşı yargı yoluna gitmemiş ama ben gideceğim. Bu bir başlangıç'' dedi.

Özcan, Başkanlık Divanı'nın 29 Mart'taki toplantısında norm kadroya ilişkin maddenin kabul edildiğini ancak kendisinin muhalefet şerhi bulunduğu için yargı yoluna gitme hakkının bulunduğunu sözlerine ekledi.

CHP'li Özcan'ın şerh yazısında, TODAİE'nin, norm fazlası bin 502 TBMM personeli bulunduğuna ilişkin raporun, personelin ''performans değerlendirmesine'' tabi tutulmaksızın, hiçbir bilimsel kriter uygulanmadan, objektif unsurlar içermeden hazırladığı ileri sürüldü. Yazıda, ''Bu şartlar altında, TODAİE raporunun ışığı altında tespit edilen bin 502 personelin norm fazlası olarak kabulünden hareketle, norm kadro uygulamasının kabulüne imkan bulunmamaktadır'' denildi.

AA

Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,069 µs