En Sıcak Konular

'Kutlu Doğum'a sıra dışı kutlama

11 Nisan 2012 11:58 tsi
Kadıköy Müftülüğü, ''sıra dışı'' bir programla Kutlu Doğum Haftası'na hazırlanıyor.

Kadıköy Müftülüğü'nün 14-20 Nisan'a denk gelen ''Kutlu Doğum Haftası'' coşkusunu açılış ile sınırlı tutmayıp, haftaya yaymak amacıyla Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'nda gerçekleştireceği etkinlik, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla cumartesi doğum günü pastası ikramı ve buz hokeyi gösterisiyle başlayacak.
 
Prof. Dr. Görmez, etkinlik alanına, salavatlar eşliğinde girecek.
 
Buz pateni, çocuk oyun alanları oluşturulan ve kurulacak açık hava sinemasında ''Fetih 1453'' filmi gösteriminin yapılacağı etkinlikte, hafta boyunca ziyaretçilere ücretsiz yiyecek-içecek ikramında bulunulacak, 50 binin üzerinde kitap ve 5 bin adet fidan hediye edilecek.
 
Ziyaretçiler arasında yapılacak çekiliş sonucu 10 kişi umreye gönderilecek. Günde 5 bin kişinin katılımının öngörüldüğü etkinliğin kapanışında, İngiliz şarkıcı Sami Yusuf'un konser vermesi için bazı girişimlerde bulunuluyor.
 
TCDD'den kiralanan Söğütlüçeşme Tren İstasyonu çevresine etkinlikler dolayısıyla 60 ağaç dikilerek ve laleler ekilerek alan Hazreti Muhammed'in anısına tanzim edildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, TCDD gibi kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve halkın katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinliklerin ''Kutlu Doğum Haftası''nın ''Kardeş Toplum'' temasına hizmet eden bir coşkuyu oluşturması bekleniyor.
 
Hicaz Demiryolu Sergisi
 

Organizasyonun Genel Koordinatörü, Kadıköy Hasanpaşa Camisi imam hatibi Levent Uçkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kutlu doğum dolayısıyla yaklaşık 20 yıldır Türkiye genelinde çeşitli programlar gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''Müftülükler olarak bugüne kadar genellikle seminer faaliyetleriyle bu haftayı kutladık ve genelde gül dağıtımı ekseninde hediyeler verildi. Açılışlar coşkulu oluyordu ancak bunu bütün haftaya yayamıyorduk. Kadıköy'deki bu organizasyon, inşallah ülkemizdeki kutlu doğum etkinliklerine yeni bir soluk getirecektir'' şeklinde konuştu.
 
Uçkan, etkinliklerin planıyla ilgili de ''Etkinlikleri programlarken temel sorumuz şuydu; Peygamber Efendimiz hayatta olsaydı doğum gününde bir çocuğa ne tür bir hediye verirdi? Herhalde alır, elinden tutar, bir lunaparka götürürdü. Yaşlımızın koluna girer onu yeşil alanda dolaştırırdı'' dedi.
 
Binlerce çocuğun milli eğitim aracılığıyla verilecek biletler ile Söğütlüçeşme Tren İstasyonu'ndaki çocuk oyun alanına geleceğini, Darülaceze'de kalan yaşlıları etkinlik alanına getirerek onlara çeşitli ikramlarda bulanacaklarını anlatan Uçkan, etkinlik alanında kitap fuarı, TCDD'nin Hicaz Demiryolu Sergisi, Türk-İslam Sanatları Sergisi'nin yanı sıra ''Kardeş Toplum'' idealine destek veren sivil toplum kuruluşlarının stantlarının yer alacağını bildirdi.
 
Etkinlikler kapsamında kapalı alanda sahne programları ve imza günleri düzenleneceğini, hafta sonunun konferanslarla zenginleştirileceğini, her gün ikindi namazı sonrası klasik ve modern formlarda musiki ekiplerinin sahne alacağını belirten Uçkan, etkinlik alanının yeşil dokusuna kalıcı yatırım yapıldığını söyledi.
 
''Hanımlar, etkinlik davetiyelerini salavat eşliğinde katladı''
 
Levent Uçkan, çeşitli kadın ve çevre kuruluşlarının yanı sıra bazı sporcu ve sanatçıların da etkinliklere katılacağını ifade ederek, çalışma sırasında ''duygulu anlar'' yaşandığını dile getirdi.
 
Uçkan, projeye destek veren kadınların, etkinlik davetiyelerini salavat eşliğinde katladıklarını da söyledi.

aa


Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,026 µs