En Sıcak Konular

Çin parlamento heyeti, Meclis'te

10 Nisan 2012 13:31 tsi
TBMM'de temaslarda bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zu Tienong ve beraberindeki parlamento heyeti, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam'ı makamında ziyaret etti.

Çin parlomento heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sağlam, ''Bize şeref verdiniz. Şimdi uzak düştük ama bin yıl önce komşuyduk. Siz Asya'nın bir ucunda, biz diğer ucundayız. Devletler arası ilişkilerin 40. yılını kutluyoruz'' dedi.

Sağlam, 40 yıldır Çin ile Türkiye arasında karşılıklı temasların bulunduğunu, 2010 yılında Çin Başbakanı'nın Türkiye'yi ziyaretiyle birlikte bu ilişkilerin ivme kazandığını belirterek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin'e düzenlediği ziyaretin ise iki ülke arasındaki ilişkilerde her alanda büyük atılım yaratacağını söyledi.

Çin ile Türkiye arasındaki 24 milyar dolarlık ticaret hacminin 50 milyar dolara çıkmasının hedeflendiğine dikkati çeken Sağlam, ''Bu hayali bir hedef değil. Çin ile Türkiye arasında ciddi hiçbir problem yok. Bu iyi ilişkilerin ticarete katkısı elbette olumlu olacaktır. Ekonomik gelişmede şampiyon sizsiniz ama sizi de biz takip ediyoruz. Halkın temsilcilerinin birbirini ziyaret etmesi yeni bir yaklaşım ve bu temasların çok yararlı olduğu kanaatindeyiz. İki ülke arasında çok daha fazla ziyaretler bekliyoruz'' diye konuştu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zu Tienong da Türkiye'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, dün Meclis'te siyasi parti gruplarıyla görüştüklerini anımsattı. İki ülke arasındaki resmi ilişkilerin yanı sıra halklar arasındaki dostluğun da önemli olduğunu ve bu dostluğun gün geçtikçe daha da geliştiğini belirten Zu Tienong, bu yıl Türkiye'de ''Çin Yılı'' etkinlikleri yapıldığını, gelecek yıl da Çin'de ''Türkiye Yılı'' etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

Türk kültürü ile Çin kültürünün birbirinden farklı olduğunu kaydeden Zu Tienong, ''Bu farklılık halklar arasında bir çekicilik yaratıyor. Gelecek yıl Çin'de 'Türkiye Yılı' kapsamında önemli etkinlikler yapılacak. Böylece halklarımız arasındaki ilişkiler çok daha gelişecek'' şeklinde konuştu.

Sağlam, daha sonra heyete Genel Kurul Salonu'nu gezdirdi. Heyetle birlikte, Polis Haftası dolayısıyla Meclis'te açılan fotoğraf sergisini de gezen Sağlam, konuk heyet onuruna TBMM Mermerli Salon'da öğle yemeği verdi. Yemeğe MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da katıldı.

aa


Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,623 µs