En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Anayasa yapma iklimi Meclis'te yok

10 Nisan 2012 12:32 tsi
Gündemi değerlendiren Numan Kurtulmuş Türkiye’nin dış politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş yeni anayasa ile ilgili de “Anayasa yapma iklimi millette var, Meclis’te yok” dedi.

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş oldu. Gündemi değerlendiren Kurtulmuş Türkiye’nin dış politikası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. “Bölgede hesap yapanlar Cenab-ı Allah’ın iradesini unuttular” diye konuşan Kurtulmuş yeni anayasa ile ilgili de “Anayasa yapma iklimi millette var, Meclis’te yok!” sözlerini kaydetti.

Kurtulmuş’un açıklamaları özetle şöyle:

“Bölgede hesap yapanlar Cenab-ı Allah’ın iradesini unuttular!”

“Suriye’deki muhalif gruplar da Türkiye’ye güvenmek istiyorlar ama Türkiye’nin kendilerinin yanında olacağından endişe duyuyorlar. Kim hangi projeyi yaparsa yapsın bir de hakların iradesi var, Allah’ın iradesi var. 6 ayda Irak’tan çıkacağız diye girenler 8 senede çıkamadılar. Dolayısıyla bölge halklarının iradesi de söz konusu. Ne kadar bastırılmış olursa olsun koyun sürüsü değildir.”

“Anayasa yapma iklimi millette var, Meclis’te yok!”

Anayasaya yapma iklimi var. İklimi bozuk olan millet değil, parlamentodur. Bu pazar yeni anayasa istiyor musunuz istemiyor musunuz diye referandum yapsak, milletin %85’i evet diyecektir. Dolayısıyla bu anayasayı yapmadığımız sürece hep olağanüstü dönemlerin önünü açacak bir sistem var. Bu parlamento yeni anayasa yapma sorumluluğundan asla kaçamaz.

“Suriye meselesi ile ilgili başından beri ne söylediysek oldu!”

“Suriye meselesi ile ilgili başından beri ne söylediysek oluyor. Bundan da büyük üzüntü duyuyoruz. Başta Türkiye Hükümeti ve ABD çok ciddi bir öngörü eksikliği ile meseleye girdi. Bir kaç hafta içerisinde Beşar Esad yönetimi gider zannettiler, hayır gitmedi. Çünkü Suriye ne Mısır’a ne Libya’ya benziyor. Kurulan iyi ilişkilere fazla güvendi. ABD ve batı ittifakının gerçekten Beşar Esad yönetimini düşüreceğini zannettiler. Bu meselede hakem rolünde olup meseleyi çözebilecek en önemli ülke olan Türkiye hak etmediği bir şekilde sanki kendisi ile ilgili bir savaşmış gibi savaşın tarafı oldu.”

“Allah rızası için İsrail’in şehit ettiği vatandaşlarımızın hakkı nerede?”

“1 sene evvel İran’ın, Suriye’nin füzesi İsrail’e dönüktü. Şimdi bu füzeler Türkiye’ye döndü. Bölge bir sıcak savaş içine sokuldu. Bu bölgenin en barışçıl ülkesi Türkiye iken sanki Türkiye ile savaş oluyormuş havasına gelindi. Bu süre içerisinde 9 insanımız İsrail tarafından şehit edildi. Allah rızası için bu konuyu gündemde görüyor muyuz? İsrail’in şehit ettiği vatandaşlarımızın hakkı nerede?”

“Kenan Evren savunması ile mahkemede dalga geçecek!”

“Sayın Evren ve Şahinkaya’nın mahkeme huzuruna geleceklerini zannetmiyorum. Ama mahkemenin açılmış olması bile Türkiye için çok büyük bir adımdır. Burada halkın iradesi vardır. 8-10 ay evvelden söyledim, Kenan Paşa gelecek ve mahkemede dalga geçecek. Ben devletin bana verdiği görevi yaptım diyecek. 12 Eylül’ün kayığından inmeden 12 Eylül ile hesaplaşılamaz.”

“Kadroyu değil sistemi değiştirmek esastır.”

“Kenan Paşa ve çetesi kendilerince bir Türkiye kurarken önce sistemi değiştirdiler. Bunu değiştirmeden Kenan Paşa’yı yargılasanız ne olur yargılamasanız ne olur. Kadroyu değil sistemi değiştirmek esastır. 2012 yılında Kenan evren ve çetesinin getirmiş olduğu bu millet düşmanı anayasayı kaldıralım.

Bu haber 541 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,282 µs