En Sıcak Konular

Tarhan ölümlerden AKP'yi sorumlu tuttu

10 Nisan 2012 10:37 tsi
CHP Grup Başkanvekili Tarhan, ''Özellikle cezaevinde ve cezaevi dışındaki ölümlerin, tutuklu yakınlarının ölümlerinin hızlanmasında AKP'nin sorumluluğu vardır'' dedi.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, kamuoyunda ''Haberal Yasası'' olarak bilinen düzenlemenin görüşülmesinin CHP tarafından geciktirildiğine ilişkin iddialara cevap vererek, ''Özellikle cezaevinde ve cezaevi dışındaki ölümlerin, tutuklu yakınlarının ölümlerinin hızlanmasında AKP'nin sorumluluğu vardır'' dedi.

TBMM'de temaslarda bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Ulusal Halk Kongresi Başkan Yardımcısı Zu Tienong ve beraberindeki heyet, CHP Grubu'nu ziyaret etti.

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Grup Yönetim Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, konuk heyeti parti grubunda görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin artarak sürmesi gerektiğini vurguladı.

Tarhan, CHP'nin Türkiye'de emeği, solu ve sosyal demokrasiyi temsil eden parti olduğunu ifade ederek, önümüzdeki dönemde iktidarı hedeflediklerini söyledi.

Zu Tienong da CHP'nin Türkiye'nin en eski siyasi partisi olduğunu belirterek, Çin Komünist Partisi ile CHP arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Gazeteciler, kabul sırasında Tarhan'a, AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli'nin, ''Haberal Yasası olarak bilinen düzenlemenin, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesinin CHP tarafından geciktirildiğine'' ilişkin açıklaması hatırlattı. Tarhan, düzenlemenin görüşülmesinin AK Parti tarafından geciktirildiğini iddia ederek, AK Parti'nin bu güne kadar CHP'nin herhangi bir önerisine destek vermediğini öne sürdü.

Tarhan, ''İntikamcı, acımasız, vahşi bir Silivri ortamı yaratan AKP'nin, 15 Ocak 2012 tarihli sıra numarası almış bir yasa teklifini bugüne kadar gündeme getirmemiş olması, tüm uyarılarımıza ve iletişim çabalarımıza rağmen gündeme getirmeyişlerinin tek nedeni vardır; AKP'nin intikamcı anlayışıdır. Özellikle cezaevinde ölümlerin, cezaevi dışında ölümlerin, tutuklu yakınlarının ölümlerinin hızlanmasında AKP'nin kesinlikle sorumluluğu vardır'' diye konuştu.

Emine Ülker Tarhan, yasanın hayati olup olmadığı konusundaki değerlendirmeleri ''ironik bulduğunu'' belirtti.

Zonguldak'taki cenaze töreninin Mehmet Haberal'ın da katılımıyla bir mitinge dönüşme ihtimalinin bulunup bulunmadığı sorusuna ise Tarhan, ''Öyle bir değerlendirmemiz olmadı. Bırakalım bir oğul annesinin yasını tutsun'' karşılığını verdi.



AA

Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,780 µs