En Sıcak Konular

F.Bahçe'de sürpriz gelişme!

9 Nisan 2012 17:34 tsi
Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, seçimlerde Fenerbahçe Kulübü'ne başkan adayı olacağını açıkladı. Saran, "Devir, profesyonel yönetici devri" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'la arasının açık olduğu bilinen eski yöneticilerden Sadettin Saran ilk kez başkan adayı olacağını açıkladı.

Saran, "Dünyada ilk defa kulübünden üst üste iki kez ihraç edilen başkan adayı benim. O dava süreci mayısta sona erecek. Yetişirse aday olacağım. Seçimlerde Fenerbahçe başkan adayıyım kısaca" dedi.

Sadettin Saran'ın Sabah Gazetesi'ne açıklamaları şöyle:

"Son 50 yıl sporun kabuk değiştirdiği bir dönem oldu. Aktörlerin sayısı arttı. Spor eskiden sadece federasyonlar, kulüpler ve takipçileri yani taraftarlar arasında yaşanıyordu. Bu ilişkiyi sağlamak için radyo ve gazeteler yetiyordu. Taraftarın da talepleri sonucunda kulüpler ve taraftarlar arasına birçok aracı girdi. İlk önce TV'ler yayınlarıyla sporu kitlelere taşıdı. Ardından sponsorlar devreye girdi. Markalarını sporla ve sporcularla bir araya getirdiler. Kısacası her teknolojik gelişme sporu da doğrudan etkiledi."

"1 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖR"

"Futbol sektörü Türkiye'de son 10 yılda 100 milyon dolardan 1 milyar dolara geldi. Bugün her yıl dünyada spora 500 milyar dolara yakın para aktığı biliniyor. Şimdi sıra dijital dünyada. Gelecek 10 yılda spor izleme ve sporu takip etme alışkanlıklarında köklü değişiklikler yaşanacağı ortada. Sadece bahis sektöründeki değişim bile yaşanacak önemli gelişmelerin habercisi. Sporda pazarlama uygulamalarının dijitalleşmesi 'sportainment'ı doğurdu ve spor endüstrisi gelirlerinin yükselmesini sağladı. Türkiye spor pazarlaması konusunu geç fark etse de kısa zamanda çok yol kat etti."

"BAŞBAKAN SPORA CİDDİ ADIMLAR ATTI"

- Türkiye'de spor endüstrisi ne durumda, olması gereken ne?
"Almanya'daki lisanlı tenisçi sayısı Türkiye'deki bütün lisanslı sporculardan daha fazla. Çok yol kat etmemiz lazım. Daha fazla tesise ve lisanslı sporcuya ihtiyaç var. Başbakan başta Erzurum, Trabzon olmak üzere çok büyük adımlar attı. Spor konusunda ciddi ilerledik. 2020'de olimpiyatların en güçlü adayı biziz. İngiltere'de yapılan bir araştırma, spor için harcanan her 1 milyar doların 2,4 milyarının tasarruf olarak geri geldiğini gösteriyor."

- Siz yurtdışına Türk spor faaliyetlerini satmakla kalmayıp, bir de yurtdışından lisanslar alıp dünyaya pazarlıyorsunuz değil mi?
"Evet. Başka ülkelere açıldık. Yurtdışında iyi bir oyuncuyuz. Azerbaycan'a maç satıyoruz. Nijerya ile pazarlık halindeyiz. Sadece Türkiye'deki maçlar değil, Avrupa Voleybol Şampiyonası'nın lisans hakkı da bizde. Brezilya satın aldı. Vietnam'a Galatasaray'ın maçlarını sattık. Yurtdışına açılıyoruz. Azerbaycan'a sattığımız Türk milli takımının eleme maçları var. Türk Milli takımının dünya haklarını satın aldık ve sattık."

"ÇOK BÜYÜK TEVECCÜH VAR"

- Fenerbahçe Spor Kulübü üyeliğinden ihraç edildiğinizden bu yana son gelişmeler nedir?
"8 yıl önce istifa etmeme ve çok ciddi karalama kampanyaları olmasına rağmen, bugün çok büyük teveccüh var. Bu beni çok mutlu ediyor. Bir dava sürecim var. Dünyada ilk defa kulübünden üst üste iki kez ihraç edilen başkan adayı benim. O dava süreci mayısta sona erecek. Yetişirse aday olacağım. Seçimlerde Fenerbahçe başkan adayıyım kısaca."

"TARAFTAR AMA PROFESYONEL YÖNETİCİ DEVRİ"

- Şike olayları için ne diyeceksiniz?
"Her açıdan markamıza, Türk futboluna zarar verdi. Temiz bir sayfa açmak için bunlar gerekliydi. Türkiye'nin temiz sayfaya ihtiyacı var. Bunlardan dersimizi alarak, aramızdaki spora çamur bulaştırmışlardan arınarak çok iyi bir yere geliriz. Ben çok umutluyum. Şike var mıdır, yok mudur, bunu bilemeyiz. Belki bir teşebbüs olmuş olabilir. Ben izleyici olarak da bunun sahaya yansıdığını düşünmüyorum. Bu kadar taraftarı, sporcuyu cezalandırmamak lazım. Spor, know-how ve yetenek gerektiren bir alan haline geldi. Teknolojik gelişmeleri kucaklayan, dijital dünyaya hakim bir nesil çok yakında sporda yönetimleri tamamen ele geçirecek. Paralarını akıtan 'taraftar yöneticiler' değil, yönettikleri kurumları para kazanır hale getiren 'taraftar ama profesyonel' yöneticilerin devri hızla yaklaşıyor."

Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,844 µs