En Sıcak Konular

KKTC'de petrol aramaları başlıyor

9 Nisan 2012 16:22 tsi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapacağı sondajın Çin seyahati dönüşü başlayacağını bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yapacağı sondajın Çin seyahati dönüşü başlayacağını bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni teşvik paketi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Paketin enerji yatırımlarına katkısının büyük olacağını ifade eden Yıldız, ''Kapsamadığı alan, sektör yok. Biz özellikle yerli ve yenilenebilir kaynakların teşvik kapsamında olmasını istedik. Bu şekliyle de Sayın Başbakanımız uygun gördüler. Biz doğalgazın haricindeki bütün kaynaklarla kömür, yerli kömürümüz, rüzgardı, güneşti... Her birinin bu kapsam içerisinde olmasından dolayı önü açılacaktır diye düşünüyorum'' diye konuştu.

TPAO'nun KKTC'deki sondaj çalışmalarına ne zaman başlayacağına ilişkin sorusuna Yıldız, ''Çin dönüşünde başlıyor'' yanıtını verdi.

Yıldız, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın TOBB Yüksek Koordinasyon Kurulu toplantısında madencilik sektörüne ilişkin değerlendirmelerinin hatırlatılarak, bu konuda bir çalışmalarının olup olmadığının sorulması üzerine de ''Biz kendilerine şu anda bir sunum hazırlıyoruz. Bilgilerimiz hazır. Her türlü mutfak çalışmalarımız tamamlandı'' dedi.

Yerli kaynaklarla en yüksek düzeyde katma değer oluşturacak bir yapının Türkiye'de mutlaka yeşermesi gerektiğini belirten Yıldız, cari açığın azaltılması ve Gayri Safi Yurtiçi Hasılaya katkı sağlaması açısından madencilik yatırımlarının önemli olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,702 µs