En Sıcak Konular

Meteoroloji'den yağış uyarısı

9 Nisan 2012 16:03 tsi
Hava sıcaklığı, Marmara ve Batı Karadeniz'de azalacak. İşte il il hava tahmin raporu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre; ülkenin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde zaman zaman kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Ülkenin doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle tahmin ediliyor:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı gececek. Yağışların sabah ilk saatlerde kuvvetli olması bekleniyor. (14)

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı. (18)

IZMIR: Parçalı çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (19)

ADANA: Az bulutlu (27)

ANTALYA: Çok bulutlu ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.(20)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (20)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı. (15)

VAN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı. (14)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı. (25)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmeler göre bugün bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Doğusunun parçalı az bulutlu, batısının çok bulutlu ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kuzeybatısı ile öğle saatlerinden sonra Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun, Amasya, ve Çorum çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz bölümünün aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şırnak, Van ve Hakkari çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Malatya dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,490 µs