En Sıcak Konular

Her beş Belçikalıdan birisi intiharı düşünmüş

9 Nisan 2012 14:48 tsi
Avrupa'da intihar oranı en yüksek ülkelerin başında gelen Belçika'da her beş vatandaştan birinin geçtiğimiz yıl intihar etmeyi düşündüğü ortaya çıktı.



18 ile 74 yaş aralığındaki Belçikalılarda yapılan araştırmada ankete katılanların yüzde 22'si son 12 ay içinde intihar etmeye düşündüğünü kaydetti. Dikkat çeken bir husus olarak iki toplumlu Belçika'da Valonların yüzde 28 ile Flamanlara (yüzde 18) nazaran intihara daha eğilimli oldukları görüldü. Ankete katılanların yüzde 10'ü ise geçmişte en az bir kez intihar teşebbüsünde bulunduğunu itiraf etmiş. Araştırmalara göre Avrupa'nın en müreffeh ülkelerinden birisi olan Belçika'da intihara bu kadar meyilli olunmasının altında bireylerin sorunlarıyla ailesine başvuramaması yatıyor. Sorunların konuşulabiliyor olmasının intihar olaylarını azaltacağı kaydedilirken, deneklerden sadece dörtte birinin profesyonel yardım merkezlerine müracaat ettiği ifade ediliyor.

Belçika Federal İstatistik Enstitüsü (INS) verilerine göre ülkede her yıl 20 binin üzerinde intihar girişimi olurken, yaklaşık 2 bin 200 kişi hayatına son veriyor. Ülkede intihar edenlerin sayısının giderek artıyor. INS'in elindeki son verilere göre, intihar sonucu ölenlerin yüzde 70'ini erkekler oluşturuyor. Enstitü, Belçika'da intihar etme yaşının çocuk düzeye gerilediğine dikkat çekerek geçtiğimiz yıl 12 intihar vakasındaki şahısların yaşlarının 5 ile 14 arasındaki çocuklar olduğu hatırlatıldı. Verilere göre, 15-24 yaş grubundaki gençlerden her yıl, trafik kazası nedeniyle 350 kişi ölürken, intiharlarda bu rakam 181 olarak belirlendi. En yüksek intihar oranının ise 75 yaş üstündekilerde görüldüğü ifade edildi.

(CİHAN)

Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,195 µs