En Sıcak Konular

'Pes' derler size!

9 Nisan 2012 12:58 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, iktidarın iş güvenliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğini ileri sürerek, ''AKP ile ilgili, iktidarla ilgili ihtiyaç duyulduğunda 24 saat içinde yasa çıkarıyorsunuz. 10 yıldır o koltuklarda oturan insan

Tekin, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, iş kazaları ve iş güvenliği alanındaki yasal düzenlemeleri değerlendirdi.

Son altı ay içinde iş kazalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 352, yaralıların ise binin üzerinde olduğunu ifade eden Tekin, Türkiye'nin bu rakamlarla iş kazalarında Avrupa'da birinci, dünyada üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

İş kazalarının ardından yaşananların sorgulanmadığını, ihmalde bulunanların tespit edilmediğini ileri süren Tekin, AK Parti iktidarının iş güvenliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermediğini ve zorunlu hale gelen yasal düzenlemeleri hayata geçirmediğini savundu.

Tekin, ''AKP ile ilgili, iktidarla ilgili ihtiyaç duyulduğunda 24 saat içinde yasa çıkarıyorsunuz. 10 yıldır o koltuklarda oturan insanların iş yasalarından haberi yoksa pes derler size'' dedi.

Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisinin baraj göletinde hayatını kaybettiğini ve bu olayda Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterin neden kullanılmadığını sorduğunu hatırlatan Tekin, ''Erzurum'da Sağlık Bakanlığı'mızın 'Erzurum'a helikopter aldım. 24 saat hizmetinizdedir' tanıtımını size hatırlatmak istiyorum'' diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı'nın ''çağrı merkezine ambulans helikopter talebi olmadığı'' açıklaması yaptığını ifade eden Tekin, ''Bu kadar insanlık ayıbı olabilir mi- Devletin bütün olanaklarına rağmen bu olanakları seferber etmeyeceksiniz, bir ağlama duvarı gibi kabinenin bakanları ölümlerden sonra üç kelimeyle geçiştirmeye çalışıyor'' dedi.

Tekin, Çaycuma ilçesinde Filyos Çayı üzerindeki köprünün bir bölümünün çökmesi sonucu 14 kişinin kaybolmasına da değinerek, ''Yetkililere soruyorum: Siz tadilatı yaparken mühendislik hizmeti almadınız mı Allah aşkına- Bu nasıl bir aymazlıktır-'' diye sordu.

Tekin, iş kazalarında çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesine işaret ederek, ''Bu kadar yurttaşımızın hayatını kaybetmesi iş kazaları değil, ihmalsizlik ve devletin kurumlarının aymazlığından kaynaklanmıştır'' dedi.

HABERAL'IN ANNESİNİN VEFATI

Gürsel Tekin, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

CHP'nin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal'ın hasta annesini görebilmesine olanak sağlayan yasal düzenleme henüz hayata geçirilemeden Haberal'ın annesinin vefat ettiği belirtilerek, değerlendirmesinin sorulması üzerine Tekin, ''İnsani şeyler eğer kanunla düzenlenecekse bu Türkiye'nin en büyük ayıplarından biridir. Umut ediyorum ki kanuna gerek kalmadan bu insanlık ayıbını ortadan kaldırırlar'' diye konuştu.

KENDİLERİYLE İLGİLİ BİR YASA OLSAYDI 24 SAATTE ÇIKARDI

Tekin, iş güvenliğine ilişkin yasal düzenlemelerin bir türlü gerçekleştirilemediğinin belirtilmesi ve nedeninin sorulması üzerine de bunun kaynağında iktidarın insana saygısının olmamasının yattığını öne sürdü.

Tekin, ''Kendileriyle ilgili bir sorun olsaydı o yasa 24 saat içinde çıkardı'' dedi.

İnsana saygı göstermemenin her alanda kendini hissettirdiğini savunan Tekin, ''Van'da çok sayıda çocuk, yurttaş yanarak hayatını kaybetti. Ama aynı iktidar öyle cevval ki bir hafta içerisinde sınırda bir şehir oluşturdu. Bu kadar hızlı bir şekilde sınırda şehir oluşturan iktidarın Van'da çaresiz kalmasını anlamış değilim'' diye konuştu.

DEMOKRASİCİLİK OYNUYORLAR

Tekin, bir başka soruyu yanıtlarken de siyaset alanında bir kitap yazdığını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''12 Eylül'le hesaplaştıklarını'' söylediğini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

''Nasıl hesaplaşacaklar doğrusu merak ediyorum. Eğer hesaplaşmak istiyorlarsa CHP olarak biz hazırız. Bütün darbe dönemleriyle. Siz sözde darbecilerle hesaplaşacaksınız, darbecilerin getirmiş olduğu bütün yasaların üzerinde oturacaksınız. Bu kadar iki yüzlülük olur mu- Darbecileri yargılamanın tek yolu onların getirmiş olduğu bütün yasaları kaldırırsınız o zaman ben size 'helal olsun, darbecilerle hesaplaşıyor' derim. Onun için demokrasicilik oynuyorlar. Kimseyle hesaplaşacak durumları söz konusu değil. Hesaplaşmak istiyorlarsa CHP olarak hazırız. Evren Paşa'nın ve o dönemin, cuntacıların getirmiş olduğu bütün yasaları kaldıralım.''

Tekin, Milli Savunma Bakanı İsmet Yımaz'ın Suriye ile ilgili ''Her şeye hazırlıklıyız'' dediği ifade edilerek değerlendirmesinin sorulması üzerine de ''Umut ediyorum ki iktidar Suriye ve İran konusunda bütün politikalarını yeniden gözden geçirir. Aksi takdirde ciddi sorunlar yaşanabilir. Bunların 'her şey' demesini anlayamıyorsun. Zaman zaman bu terimleri kullanıyorlar, ama ben ne demek istediğini çok anlamış değilim. Sayın Bakana sorarsanız size daha doyurucu cevap verir'' ifadelerini kullandı.

AA

Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,110 µs