En Sıcak Konular

Erdoğan: Flört dönemi bitti

9 Nisan 2012 10:52 tsi
Erdoğan: Flört dönemi bitti Çin basını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çin ziyareti için "milat hükmünde" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 3 günlük Çin ziyaretini yorumlayan Çin basını, bu ziyaretin çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekiyor.

Doğu gazetesinde yer alan yorumda, "Erdoğan'ın ziyaretinin iki ülke ilişkileri açısından hakiki manada 'balayı dönemi'ne girildiğinin göstergesi olduğu" ifade edilirken, "Yükselen ekonomisi ve siyasi istikrarıyla Ortadoğu'nun model ülkesi konumunda olan Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesinin son derece büyük önem taşıdığı" görüşüne yer verildi

"Flört dönemi bitti, herkes sorumluluğunun farkında"

Fınghuang TV'nin internet sitesinde, ziyaretin "Türkiye'nin yüzünü, Batıdan Doğuya çevirdiğinin simgesi mahiyetinde olduğu" yorumu yer alırken, karşılıklı sorunların çözümünde yapıcı ve aktif tavır koymakta kararlı iki ülkenin ilişkilerinde artık flört döneminin bittiğini ve tarafların sorumluluklarının farkında olduğu" ifadesi kullanıldı.

Çin basınında yer alan haber ve yorumlarda Erdoğan'ın tarihi ziyareti dört ana başlıkta toplanıyor: Ekonomi, siyaset, kültür ve uluslararası işbirliği anlaşmaları.

Dünyanın en güçlü 16. ekonomisi olan Türkiye'nin en büyük sorununun ticaret açığı olduğuna değinen Çin basını, siyasi önem taşıyan Uygur probleminde de daha şeffaf ve gerçekçi perspektif yakalandığının göstergesi olarak Türkiye Başbakanı'nın programına Urumçi'den başlamasını örnek gösteriyor.

Suriye sorununda tarafların fikir alışverişi yapacağını belirten Çin basını, bu yıl Türkiye'de Çin yılı ve gelecek yıl da Çin'de Türkiye yılı olduğunu hatırlatarak, ilişkilerin geliştirilmesi için tarafların olumlu adımlar attığı görüşüne yer verildi.

Karşılıklı yapılacak anlaşmalar ile işbirliğinin güçlendirileceği ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yaptığı ziyaretlerin ardından Çin'e Başbakan olarak ilk resmi ziyaretini gerçekleştiren Erdoğan'ın Çin ziyaretini "ilişkilerde milat" olarak yorumluyor.

Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunun altını çizen Çin basını, bu ziyaretin genel olarak Çin açısından olumlu ve kazanımları bol olarak noktalanacağı kanaatinde.

AA


Bu haber 1,429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,003 µs