En Sıcak Konular

Bahçeli'den Fransa'ya 'soykırım' tepkisi

9 Nisan 2012 10:08 tsi
MHP Genel Başkanı Bahçeli Avusturya'da, Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı yasasına ilişkin çabalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk vatandaşlarına kültürel değerlerini ve milli kimliklerini koruyarak yaşadıkları toplumla var olmaları önerisinde bulunarak, ''Erimeden entegre olmuş yurttaşlarımızın emeği her türlü takdire layıktır'' dedi.

Bahçeli, Olympia Spor Salonu'nda düzenlenen Avusturya Türk Federasyonu (ATF) 8. büyük kurultayında yaptığı konuşmada, yurt dışındaki Türk toplumunu bekleyen tehlikelere dikkati çekerek, ''Aranıza nifak sokmak isteyenler olacaktır, dini değerlerinizi istismar edenler çıkacaktır. Bozgunculara, fırsatçılara itibar etmeyiniz. Tek ses ve nefes olunuz'' diye konuştu.

Türk vatandaşlarına ''Sizler yalnız ve sahipsiz değilsiniz'' diye seslenen Bahçeli, bulundukları ülkenin siyaset, ekonomik hayatında başarıya ulaşmış olmalarının en büyük övünç kaynağı olduğunu söyledi.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik tehdit ve tehlikelerin her geçen gün çoğaldığına işaret eden Bahçeli, şöyle konuştu:

''Erimeden entegre olmuş yurttaşlarımızın emeği her türlü takdire layıktır. Yabancı kültür kuşatması her geçen gün yoğunlaşmaktadır. Taciz ve tahrikler her geçen gün mesafe kaydetmektedir. Bugün kurultayını yapmaktan heyecan duyduğumuz Türk federasyonumuzun varlık ve kuruluş amacı da Türk kimliğini yaşatmak ve yaymak, vatan bilincini, dava ruhunu korumak ve yaygınlaştırmak, Türk milletine mensubiyeti daimi kılmak üzerine bina edilmiştir. Bu nedenle yaptığımız kurultayın anlamı büyük ve saygıdeğerdir.''

Avusturya'ya gelmeden önce Fransa'da da kurultaya katıldığını belirten Bahçeli, dertleşip hasret giderdiklerini, düşüncelerini, kanaatlerini ve gündemi meşgul eden bazı meselelerle ilgili görüşlerini paylaştıklarını söyledi.

Doğruları, gerçekleri eğip bükmeden bir kez de Fransa'dan duyurduklarını ifade eden Bahçeli, ''Milletimizin hassasiyetlerini, beklentilerini ve Avrupa Türklüğünün taleplerini daha gür ve güçlü bir şekilde tekrar dillendirdik. Yalandan, riyadan ve çifte standarttan beslenen yüzsüzlükleri afişe ettik'' diye konuştu.

Fransa'nın sözde Ermeni soykırımı yasasına ilişkin çabalarından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Bahçeli, ''Sömürgeci zihniyetlerin, emperyalist çevrelerin yüzüne ışık ve ayna tuttuklarını'' belirterek, ''Tarihimizi sorgulamaya cüret eden haysiyet fukaralarına, milletimizi katliamcı gibi göstermeye kalkışan kötü niyetlilere mesaj verdik, tepki koyduk ve suçlamalarını kendilerine iade ettik'' dedi.

''Müslümanla teröristi bir gören, kutlu dinimizi terörist imal merkezi gibi sunmaya çalışan ahlaksızlıkları muhataplarına aynen geri yolladık'' diyen Bahçeli, ''böylesi sorumsuzlukları ve densizlikleri sahiplerine ve taraflarına şamar gibi hatırlattıklarını'' bildirdi.

Bahçeli, ''Milletimizin üzerinden hesap yapan gafillere ders verdik, had bildirdik.Sizler kabul etmedikten sonra Türk milletini yıkamayacaklar. Sizler izin vermedikten sonra şeref ve zaferle dolu geçmişimizi küçültemeyecekler. Sizler rıza göstermedikten sonra inancımızı, ülkümüzü ve ufkumuzu aşamayacaklar. Bir avuç çapulcu istiyor, küçük bir azınlık bekliyor ve malum mihraklar dayatıyor diye aziz milletimize geri adım attıramayacaklar. İnsan hakları böyle gerektiriyor, insan olmak bunu icap ettiriyor ve herkes böyle arzuluyor diyerek Türklüğü tarihin eleğinden geçiremeyecekler'' diye konuştu.

Devlet Bahçeli'nin onur konuğu olarak katıldığı kurultayda konser ve halk oyunu gösterileri sunuldu.

 

AA

Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,356 µs