En Sıcak Konular

Annan: Esad beni şoke etti

9 Nisan 2012 08:09 tsi
Annan: Esad beni şoke etti Suriye ordusunun Türkiye sınırı yakınındaki Idlib bölgesini vurduğu ve çatışma nedeniyle bölgedeki yaralılara müdahale edilemediği belirtildi. BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan da, bölgedeki şiddetin tırmanmasından dolayı "şoke olduğun

Suriyeli muhalifler, orduya ait 90 kadar tank ve zırhlı aracın Idlib kentinin güneybatısını vurduğunu açıkladı. Saldırıya askeri helikopterlerin de destek verdiği belirtildi.

Muhalifler, ordu saldırısında ölenler ve yaralananlar olduğunu söyledi. Bölgeye yönelik bombardıman devam ettiği için yaralılara yardım edilemediği ifade edildi. Özgür Suriye Ordusu üyelerinin de bölgedeki köylerinden birinde, hükümet güçlerince kuşatıldıkları kaydedildi.

ANNAN'DAN ESAD'A SERT UYARI
BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan, Suriye'de şiddetin tırmanmasından "şoke olduğunu" belirtti. Suriye'de, çatışmaların tırmanmasıyla birlikte, Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Kofi Annan'dan uyarı geldi. Annan, Suriye'deki şiddet olaylarının tırmanmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Esad yönetiminin kendisine verdiği güvenceleri ihlal ettiğini söyleyen Annan, Şam rejiminden verdiği sözleri tutmasını istedi. Annan ateşkes için son tarihin 12 Nisan sabahı, Şam saatiyle 06.00 olduğunu söyledi.

'MUHALİFLER YAZILI GÜVENCE VERSİN'
Suriye Dışişleri Bakanlığı, muhaliflerden "yazılı güvence" alınmadıkça askerlerin kentlerden çekilmeyeceğini bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, askerlerin 10 Nisan'da kentlerden çekileceğini söylemenin doğru olmadığı belirtildi.

Açıklamada, "BM ve Arap Birliği'nin Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın henüz, silahlı grupların her türlü şiddetin sona erdiğini kabul ettiğine ilişkin yazılı güvence sunmadığı" kaydedildi.

ÇEKİLME SÖZÜNE RAĞMEN OPERASYON
Şam rejimi, Annan barış planı çerçevesinde 10 Nisan'a kadar askerlerini kentlerden çekeceği sözünü vermişti. Ancak muhaliflere göre, Suriye ordusu bu sürenin dolmasına 2 gün kala operasyonlarını artırmış durumda. Hama, Humus ve Idlib'te yoğunlaşan çatışmalarda can kaybı yaşandığı belirtiliyor. 

Ntvmsnbc



Bu haber 1,016 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,380 µs