En Sıcak Konular

Şike davasında flaş gelişme

8 Nisan 2012 11:28 tsi
3 Temmuz'dan bu yana devam eden süreçte kritik viraja gelindi. TFF, pazartesi günü akşamı şike konusunda son kararını açıklayacak.

9 aydır Türk Futbolu’nu kasıp kavuran Şike ve Teşvik Operasyonu’nda kritik viraja gelindi. 3 Temmuz’dan bu yana tanıkların dinlenmesi ve hazırlanan iddianamenin kabul edilmesinin ardından, tam 12 duruşma yapıldı.
 
 Mahkemede bu süreç devam ederken; Türkiye Futbol Federasyonu da Profesyonel Disiplin Kurulu Üyeleri’ni geçtiğimiz günlerde Metris’e göndererek başta Aziz Yıldırım olmak üzere halen cezaevinde bulunun tutuklulardan sözlü savunmalarını aldı. Bu gelişmeler, hem sportif hem de yargı sürecinde artık yavaş yavaş sona gelindiğinin kanıtıydı.
 
 9 NİSAN 2012 PAZARTESİ... SAAT 17.00
 
Şike ve Teşvik Operasyonu’nda birkaç gün öncesinde varılan mutabakat hakkındaki son durum: Türkiye Futbol Federasyonu, 9 Nisan 2012, yani pazartesi günü saat 17.00’de en kritik toplantısını yapacak. Yıldırım Demirören başkanlığında yapılacak ve yedek üyeler de dahil tüm yöneticilerin katılacağı bu zirvede; öncelikle PFDK üyelerinin Metris’te aldığı savunmaların ışığında hazırladığı rapor, TFF Yönetimi’ne sunulacak.
 
 MiCHEL PLATİNİ RAPORU
 
UEFA Başkanı Michel Platini’nin İstanbul’daki kongrede söylediği, “Dinamo Zagreb-Lyon maçının hakem ve gözlemci raporlarında şüpheli bir durum olmadığı için soruşturmaya gerek duymadık” sözleri raporda yer aldı. Oysa ki 7-1 sona eren ve 6 farklı kazandığı için Lyon’u Şampiyonlar Ligi’nde üst tura çıkaran bu maçın ardından iddialar ayyuka çıkmıştı. PFDK’nın da bir yandan sanıkların ifadelerini aldığı diğer taraftan da maçların görüntülerini izleyerek hakem, gözlemci ve temsilci raporlarını incelediği öğrenildi.
 
 AZİZ YILDIRIM TAHLİYE OLABİLİR
 

TFF’nin ‘Şike ya da teşvik yok. Bu nedenle de küme düşme de puan silme de olmayacak’ kararını vermesi bekleniyor. Mehmet Ekinci başkanlığındaki Mahkeme Heyeti’nin de TFF’nin kararını beklediği öğrenildi. Çünkü “Futbolu bilmeyen yanlış karar verebilir” fikrinde olan Heyet’in, TFF’nin vereceği kararı öğrendikten sonra daha net adımlar atabileceği bildirildi. TFF ‘suç unsuru yok’ derse, 30 Nisan-3 Mayıs arasında yapılacak duruşmaların ardından Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu ve Tamer Yelkovan’ın tahliye edilebileceği iddia ediliyor.

 Fanatik


Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,180 µs