En Sıcak Konular

1500 Suriyeli Ceylanpınar'a yerleştirildi

8 Nisan 2012 11:26 tsi
Şanlıurfa Valiliği'nin koordinasyonuyla 20 gün içerisinde Ceylanpınar'da oluşturulan 'Telhamut Çadır Kenti'nde 2 bin 764 çadıra, kaydı yapılan bin 500 Suriyeli vatandaş yerleştirildi.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden önceki gün Şanlıurfa'ya gelen Suriyeli vatandaşlar öncelikli olarak Ceylanpınar Telhamut Çadır Kenti'nde kayıt çadırına alınıyor. Kaymakamlık çalışanları, asker ve polisler tarafından fotoğrafları çekilip işlemleri tamamlanan Suriyeliler daha sonra sağlık taramasından geçiriliyor. Sağlık taramasının hemen ardından işlemleri biten Suriyeli vatandaşlar, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü görevlilerince araçlarla alınıp çadırlara yerleştiriliyor.

Çadırlara yerleştirilen ailelere, çocuklar için mama, süt, bebek bezi, gıda paketleri verilerek öncelikli ihtiyaçları karşılanıyor. Günlük yemek ihtiyaçları da giderilen bin 500 Suriyelinin bulunduğu Telhamut Çadır Kenti'nde Kızılay, İl Afet Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü UMKE ekipleri, Emniyet, Jandarma ve Kaymakamlık görevlileri gelenlerle yakından ilgileniyor. Tam teşekkülü hastanenin oluşturulduğu çadır kentte, 2 gezici sağlık merkezi, 3 ambulans ve 5 poliklinikte toplam 20 sağlık personeli görev yaparken, hastalar için bir de eczane bulunuyor.

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda Ceylanpınar Kaymakamlığı ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün işbirliğiyle Suriyeli vatandaşlar için kurulan çadırlara, uydu sistemi yerleştirilerek, mültecilerin Türkiye ile Suriye'deki televizyonları izlemeleri de sağlanıyor.

Hazırlıkların tamamlandığı çadır kentte ilk günlerini geçiren Suriyeli vatandaşlar, ülkelerinde yaşananlardan dolayı Beşşar Esed'e tepki gösterirken, kendilerine kucak açan Türkiye'ye de teşekkür ediyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kendilerine her konuda yardımcı olan Şanlıurfa'daki yetkililere teşekkür eden Suriyeliler, Türkiye'de güvende olduklarını vurgulayarak, "Ülkemizde kalsaydık şimdi hayatta değildik. Biz şu anda emniyet içerisindeyiz. Bize kapılarını açtıkları için Türkiye'ye teşekkür ediyoruz." dedi. Ülkelerinde ölüm ve kasvetin hüküm sürdüğünü söyleyen Suriyeli vatandaşlar sözlerine şöyle devam ediyor: "Oradan kaçarak geldik. Ölümden kaçtık. Biz orada kalsaydık ölecektik. Getirebildiğimiz eşyaları getirdik. Türk hükümetinin uygulamalarından memnunuz. Burada hiçbir eksiğimiz yok. Burada her şey tam."

Gözyaşlarını tutamayan Suriyeli bir kadın, Esed'in zulmünden dolayı ailelerinden koptuklarını belirterek, "Vatanımın, ailemin özlemi içindeyim. Ülkemizden ayrıldığımız için dert ve elem çekiyoruz. Suriye benim kalbimden gitmiyor. Bizim durumumuz burada daha iyi. Yapılanlar için yetkililere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

cihan

Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs