En Sıcak Konular

Köprü faciasında gelişme

8 Nisan 2012 11:10 tsi
Çaycuma'da kaybolan 15 kişiden birinin cesedi bulundu.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde köprü çökmesi sonucu Filyos Irmağı'na kapılarak kaybolan 15 kişiden birinin cesedine ulaşıldı. Çomranlı köyü civarında bulunan cesedin çıkarılması için ekipler olay yerine sevk edildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki köprünün çökmesi sonucu Filyos Irmağı'na düşen minibüsteki kayıp 15 kişiyi arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Türk Hava Kuvvetleri'ne ait helikopter, ırmak boyunca alçak uçuş yaparak kıyılarda ve derenin üstünde detaylı arama yapıyor. Ekipler, alçak uçuş yaparak suyu yükseltip ırmakta bulguya ulaşmaya çalışıyor.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de ırmak kenarında arama tarama çalışması gerçekleştiriyor. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ise ırmağın denize aktığı bölgede çalışma yürütüyor.

CESEDİ BULUNAN KİŞİNİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

Çaycuma'da, Filyos çayı üzerindeki köprünün çökmesinin ardından yapılan arama çalışmalarında cesedi bulunan kişinin kimliği belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan olay yerine gönderilen helikopterin tespiti sonucu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince Saltukova beldesinin Düzköy ve Çomranlı köyleri arasındaki sazlık kısımda bulunan ceset, bota alınarak kıyıya çıkarıldı. Ceset, daha sonra Çaycuma Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kayıp yakınlarının hastaneye gelerek yaptıkları teşhis sonucunda, cesedin minibüste bulunan yolculardan Meryem Başören'e ait olduğu tespit edildi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, kadının cesedin yakınında da motosiklet kaskı buldu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, aramaların cesedin bulunduğu bölgede yoğunlaştırılacağını bildirdi.

VALİ AYYILDIZ: TEHLİKEYE RAĞMEN ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Bu arada köprünün üstünde çalışmaları inceleyen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Uzman ekiplerimiz ve helikopterimiz de dahil olmak üzere denize kadar olan alanda arama kurtarma devam ediyor. Irmakta görüş imkansız olsa da dalgıçlarımız dalarak suyun altında arama yapıyor. Biz her ihtimale karşı 200-400 tonluk kütleyi kaldırıp altında herhangi bir kalan var mı diye bakacağız. Kütlenin altında herhangi birinin olduğu zayıf bir olasılık, ancak biz her türlü ihtimali değerlendirmek istiyoruz. Çünkü saniyede 750 metreküp su akıyor. Çok hızlı bir kar erimesi var. Bizim ekiplerimiz bu riske rağmen çalışmalarına devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Vali Ayyıldız, kaybolan şahısların bulunma ihtimaline yönelik soruya da şu cevabı verdi: "Buradaki teknik ekip, vatandaşların kütlenin altında olmasının zayıf bir ihtimal olduğunu belirtiyorlar, ama biz yine de bunu deneyeceğiz. Ama akan suyun debisi çok hızlı olduğu için biz tehlikeye rağmen kütlenin altında arama yapacağız."

CESET İHBARI GELDİ

Vali Ayyıldız'ın açıklamasının ardından jandarmaya, Çomranlı köyü civarında ırmak kenarında bir ceset ihbarı yapıldı.

Bunun üzerine kurtarma ekipleri Çomranlı köy civarına kaydırıldı. Vali Ayyıldız da olay yerine hareket etti.

cihan


Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,192 µs