En Sıcak Konular

Döve döve dağa çıkarıyorlar

8 Nisan 2012 10:48 tsi
Döve döve dağa çıkarıyorlar Büyük şehirlerde yaşayan Kürt gençlerini 7 bin TL'ye Kandil'e satan terör örgütü üyelerinin dağa eleman çıkarma yöntemlerinden biri daha deşifre oldu.

Kandil'e eleman çıkarmakla görevli PKK'lılar, şimdi de Kürt gençlerini intihara sürükleyen dayak ve ölüm tehdidine sarıldı. Dağa çıkmayı reddettiği için dövülen ve 'Aileni öldürürüz' tehdidine maruz kalan 19 yaşındaki U. D., 'Baskılara dayanamadım' diyerek Boğaz Köprüsü'nden atlamak istedi.

Büyük şehirlerde yaşayan Kürt gençlerini 7 bin TL'ye Kandil'e satan terör örgütü üyelerinin dağa eleman çıkarma yöntemlerinden biri daha deşifre oldu. Son dönemde güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları ve önleyici istihbarat çalışmaları nedeniyle dağa eleman çıkarmada sıkıntıya düşen PKK, şimdi de Kürt gençlerini intihara sürükleyen dayak ve ölüm tehdidine sarıldı. Dağa çıkmayı reddettiği için örgüt üyelerinin dayak ve tehditlerinden bıkan 19 yaşındaki U. D., Boğaz Köprüsü'nden atlayarak intihar etmek istedi.

 BASKILARA DAYANAMADIM

Uzun süredir terör örgütü üyelerinin 'Kandil'e gideceksin' baskılarına maruz kalan U. D., geçtiğimiz pazartesi günü saat 20.30 sıralarında Boğaz Köprüsü'nden atlamak istedi. U. D., polisin yoğun çabasıyla intihardan vazgeçti. Polis merkezine götürülen U. D., sakinleştikten bir süre sonra intihara kalkışma sebebini anlattı. 19 yaşındaki genç, PKK'lıların 'Kandil'e gideceksin' baskısı ve ölüm tehditlerine daha fazla dayanamadığı için hayatına son vermek istediğini anlattı. PKK'lıların tehditlerine boyun eğmediğini anlatan U. D., "Asla çıkmam dedim. Önce dövdüler sonra da ailemi öldürmekle tehdit ettiler. Korkumdan polise haber veremedim. Sonunda dayanamadım" diye konuştu.

 'AİLENİ ÖLDÜRÜRÜZ' DEDİLER

PKK birçok Kürt çocuğunu dağa çıkması için tehdit ettiğini söyleyen U. D., "Dağa bu şekilde giden pek çok insan oldu. Ama dağa çıktıktan sonra geri dönen olmadı. Çıkanlar bir daha geri dönemiyor" diye konuştu. Kürt gençlerinin de bu nedenle dağa çıkmak istemediğini belirten U. D., "PKK da bunu bildiği için zorla dağa adam çıkarıyor" dedi. Polisin, 19 yaşındaki U.D.'ye Kandil'e çıkması için tehdit eden ve intihara sürükleyen PKK'lıları bulmak için savcılık talimatıyla geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Kürt çocuklarını dağa satıyorlar

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından geçtiğimiz salı günü kabul edilen KCK iddianamesinde PKK'nın Kürt gençlerini dağa çıkarmak için başvurduğu yöntemleri deşifre etti. İddianamede tanık ifadesi yer alan Erkan Yanıt, PKK'nın dağa eleman kazandırmak için çocuk ticareti yaptığını anlattı. Bazı örgüt elemanlarının 15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmakla görevli olduğunu anlatan Yanıt, "Gönderilen şahıs başına 7 bin lira para alırlar. Para şahısların sorumluluk seviyesine göre paylaşılır" ifadelerini kullandı.

yenişafak



 
 

Bu haber 879 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,116 µs