En Sıcak Konular

Arınç: 2015'te yüzde 60 oy alacağız!

8 Nisan 2012 09:08 tsi
AK Parti'nin 10 yıldır iktidarda olduğuna şükreden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 2015 yılında yapılacak seçimlerde ne kadar oy alacaklarını açıkadı. Bu oran çok konuşulur.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'u ziyaret ederek, brifing aldı.
 
Arınç, AK Parti İlçe Başkanlığı'nın Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, salonun kendilerine yetersiz kaldığını söyledi. Böyle salonların başka partilere büyük gelebileceğini ve kimi partilerin ise salonları dolduramayabileceğini belirten Arınç, AK Parti'nin ise toplantı Türkiye'nin neresinde yapılırsa yapılsın binlerce kişiyi biraraya getirebildiğini vurguladı.
 
"2015'te yüzde 15 oy alacağız"

Gazipaşa'da ilk kez birinci parti olduklarını kaydeden Arınç, şöyle konuştu:
 
''Buradaki siyasi düşünce yapısını biliyoruz. Belli bir damar var biliyoruz. Yıllardan beri belli bir siyasi partinin daha çok desteklendiğini biliyoruz. 10 yıldan bu yana Türkiye'yi yöneten, içinden hükümetler çıkartan partiyiz. İki seçmenden birinin oyunu alan partiyiz. Yaptıklarımız ve yapacaklarımızı var. Her yerde birinciyiz ama Gazipaşa'da da birinci olmanın hayalini kurduk. Arkadaşlarımız çok çalıştılar ve başardılar. Bu sonuçta emeği olan herkesi tebrik ederim. Gazipaşa 10 üzerinden şimdilik 9 not aldı.''
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde daha büyük başarı elde ederek Gazipaşa Belediye Başkanlığı'nı AK Partili belediye başkanına kazandıracaklarını söyledi.
 
Arınç, ''Bunları yeni adayların heyecanlanması için söylüyorum. 2015 yılında milletvekilliği seçimleri var. Seçeceksiniz, seçileceksiniz. İnşallah o seçimleri de kazanacaksınız. 4'üncü dönem yüzde 60 oy ile AK Parti'yi yeniden iktidara getireceğiz'' dedi.
 
Annesinin Alanyalı olduğunu hatırlatan Arınç, Gazipaşa'da da akrabaları bulunduğunu ve AK Parti'yi birinci parti yaptıkları için de Gazipaşalıları alkışladığını söyledi.
 
''3 aylık hükümetler bilirim''
 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sağlık, ulaşım ve eğitim gibi birçok konuda önemli hizmetler yaptıklarını anlattı. Arınç, Türkiye'de AK Parti'nin iktidarda olmaması halinde bu hizmetlerin hiçbirinin yapılamayacağını belirtti.
 
İktidar dışındakilerin ''hizmet bilmediğini'' ifade eden Arınç, şöyle konuştu:
 
''Bunlar iki kere ikiye (Beş) demeyi, aka (Kara), doğruya (Yanlış) demeyi bilir. Onu bunu çekiştirmek, hakaret ve küfür etmeyi bilir. Türkiye'de bunların döneminde en büyük sosyal ve ekonomik krizler yaşandı. Milletin şimdi yüzü gülüyor. Allah bir bozukluk vermesin. Fitneden, kötülükten korusun. Hizmetlerin devam etmesi, istikrarın devam etmesine bağlıdır.''
 
Bülent Arınç, Türkiye'de hükümetlerin ömrünün en fazla 1,5 yıl olduğunu da kaydetti. Arınç, ''Biz 60'ıncı hükümettik. Bir hükümetin ömrü ortalama 1 sene 3 aydı. Ben 3 aylık hükümetler bilirim. 4-5 partili koalisyonlar bilirim. 'Anasol D, Anasol M' diye meleyen koalisyonlar bilirim. Ama şimdi çok şükür 10 senedir bu ülkede AK Parti hükümeti var. Tek başına iş başına. Millete (Yakın ışıkları) dedik. Millet ışığı bir yaktı ki ortalık aydınlandı'' dedi.
 
"Geçmişin 100 yılında yapılmayan hizmetler"

 
Eskiden yüzde 20 oy alan partinin birinci parti olduğunu hatırlatan Arınç, şöyle konuştu:
 
''Önceden koalisyonlar olurdu. Ötesinden berisinden çekiştirenler olurdu. Hizmet olmazdı. Herkes 'Kırmızı plaka taksam da keyfime baksam' diye düşünürdü. Bankalar boşalır, yolsuzluk olurdu. Herkes çevresindeki 3-5 insanı mutlu etmek için çalışırdı. AK Parti hizmet ediyor. Artık devir değişti. Millet ne isterse onu yapıyor. 10 yıldan bu yana yapılan hizmetler geçmişin 100 yılında yapılmayan hizmetlerdir. Gece gündüz Başbakan, Milletvekilleri, Belediye Başkanları çalışıyor. 'Yapacağız' diyoruz ve yapacağımız işin gününü ve saatini veriyoruz. Bir gün sonrasına kalmayacak şekilde işi bitirip teslim ediyoruz. Eskiden 10 söz verilir, sonra tek ayak üzerinde verildiği için unutulurdu. Verdiğimiz sözleri tutuyoruz, yapamayacağımız sözleri de vermiyoruz. Bu dürüstlüğün en büyük timsalidir.''
 
Büyük AK Parti'nin ne olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini ifade eden Arınç, AK Parti'nin ne zaman kurulduğunu salondakilere sorarak ''Burada imtihan var. Hadi söyleyin. Hadi bacım söyle. Erkeklerden birisi cesaret etsin elini kaldırsın görelim'' dedi.
 
Arınç, bu sırada elini kaldırarak AK Parti'ye şiir yazdığı söyleyen bir partiliye, ''Bırak şimdi kuruluş tarihini söyle bana. Laga luga yapma. Hangi tarihte kuruldu onu söyle'' dedi. Toplantının divan kuruluna da aynı soruyu soran Arınç, salondaki 11 yaşındaki Mahmut Emre Özdemir'in ''2001 yılında kuruldu'' diye seslenmesi üzerine, ''Ne varsa gençlikte var. Kalk oradan çocuğum gel benim yerime otur'' dedi.
 
Arınç'ın sözü üzerine Özdemir, bulunduğu yerden kalkarak Arınç'ın koltuğuna oturup, konuşmayı oradan takip etti.

aa


Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,352 µs