En Sıcak Konular

Erdoğan'ın çıkışına İran'dan sert cevap

7 Nisan 2012 20:13 tsi
Erdoğan'ın çıkışına İran'dan sert cevap Başbakan Recep Erdoğan'ın İran'a yönelik sert eleştirilerine, İran'dan aynı sertlikte cevap geldi.

İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili İsmail Kevseri, Ankara, bir nevi dünya emperyalizminin taşeronu ve aracı haline gelmiştir. Erdoğan ve Türkiye'deki karar vericiler, kendileri karar veremiyor ve onlara dikta edilenleri yapmaktalar"  dedi.

 
Başbakan Recep Erdoğan'ın İran'a yönelik ifadelerine İranlı bazı politikacılar sert karşılık vererek Erdoğan'ı "dürüst olmamakla" suçladılar.
 
Erdoğan'ın ifadelerini değerlendiren İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu Başkanvekili İsmail Kevseri, "Maalesef, Türk yetkilileri yeterince dürüst değiller çünkü kendi sözlerini söylemiyorlar. Ankara, bir nevi dünya emperyalizminin taşeronu ve aracı haline gelmiştir. Erdoğan ve Türkiye'deki karar vericiler, kendileri karar veremiyor ve onlara dikta edilenleri yapmaktalar" dedi.
 
Kevseri, daha önce İstanbul'daki Suriye'nin Dostları Konferansı'nı da eleştirdiğinde Ankara için "emperyalizmin taşeronu" ifadesini kullanmıştı.
 
Asıl Erdoğan dürüst değil
 
Aynı komisyonun üyesi Hüseyin İbrahimi, Erdoğan'ın İran'ı dürüst olamamakla suçladığı ifadelerine, "Asıl Erdoğan dürüst değil" karşılığı ile yanıt verdi. İbrahimi, "Erdoğan sürekli füze kalkanı sisteminin İran için tehdit olmadığını belirtiyor. Bu da onun dürüst olmadığını göstermektedir çünkü bu sitem kesinlikle İran'a karşı kurulmuştur" dedi.
 
Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun ifadeleri ile Erdoğan'ın ifadelerinin çeliştiğini iddia eden İbrahimi, "Bu da Erdoğan'ın dürüst olamadığını gösteren örneklerden biri" diye konuştu.
 
Söz konusu milletvekili geçen yılın Aralık ayında, Kürecik'teki NATO radar sisteminin İran'a saldırı olması halinde vurulacağını söyleyerek Ankara-Tahran hattında gerilime neden olmuştu.
 
Gerilimi giderme röportajları
 
Türkiye'nin Tahran'daki Büyükelçisi Ümit Yardım bugün İran'ın önemli haber ajanslarından Fars'a verdiği röportajda gerilimi gidermeye yönelik ifadelerde bulundu. Büyükelçisi Yardım, Türkiye'nin İran'la olan dostluğuna önem verdiğini ve bunu kaybetmek istemediğini söyledi.
 
Dün de İran'ın Ankara Büyükelçisi Bahman Hüseyinpur, gerilimi yumuşatmaya yönelik Türk basınına röportaj vermişti.


Bu haber 1,192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,826 µs