En Sıcak Konular

Bakan Dinçer: Sözlerim yanlış aktarıldı

7 Nisan 2012 17:13 tsi
Milli Eğitim Bakanı Dinçer, "kullardaki mahalle baskısının önüne geçmek için ellerinden geleni yapacaklarını" söyledi

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, okula başlama yaşıyla ilgili kayıt öncesi açıklama yapacaklarını söyledi. Okullardaki din dersleriyle ilgili sözlerinin yanlış aksettirildiğini ifade eden Dinçer, "Biz, Kur'an-ı Kerim derslerini, din derslerini okullarımızda işlemeye başladığımızda, mahalle baskısını ima edecek veya bu tür sonuçları doğuracak veya çocuklarımızı birbirinden ayrıştıracak bir uygulama yapmamaya özen göstereceğiz. Benim söylediğim şey bu." dedi.

İstanbul Ticaret Odası'nın öğrencilere ticareti sevdirmek amacıyla hazırladığı "Ticaretin Efendisi" isimli kitabın tanıtım toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, yeni eğitim sistemi hakkında kendisine yöneltilen soruları cevapladı.

Yeni eğitim siteminde ilkokula başlama yaşı ile ilgili kafa karıştırıcı rakamların olduğunun hatırlatılması üzerine Bakan Dinçer, "Kanun bize 60 ile 72 ay arasında çocuklarımızın okula başlaması için yetki veriyor. Zaten 72 ay ile 84 ay arasındaki çocuklar bu yıl başlayacaktı. Dolayısıyla hiç tereddüde gerek yok. Biz, okul kayıt zamanı gelmeden önce hangi aylardaki çocuklarımızın kayıt yapacağını kamuoyuna duyuracağız. Dolayısıyla, yaş ve ayla ilgili tartışmalar konusunda şimdiden birtakım tereddütler yaşamaya gerek yok. Tüm dünyadaki uygulamalara, Türkiye'deki derslik sayısına, öğretmenimizin özelliklerine, çocuklarımızın durumuna ve müfredatla ilgili yapacağımız değişikliklere bakarak hepsi ile ilgili önümüzdeki günlerde bir açıklama yapacağız." şeklinde konuştu.

"Yaşla ilgili geçiş sürecini yaşarken çocuklarımıza ve velilerimize sorun yaşatmadan, tedirgin etmeden, sağlıklı ve problemsiz bir geçişi sağlayacak türden bir çalışma yapacağız." diyen Dinçer, açıklamalarının yanlış aksettirildiğini söyledi. Dinçer, "Ben okullarımızda Kur'an-ı Kerim dersi veya alınacak din dersi ile alakalı olarak çocukların birbirinden ayrışmasını sağlayacak ve mahalle baskısı gibi türden bir takım sorunları çağrıştıracak bir uygulamadan imtina edeceğimi söyledim. Ben, Cuma günü meselesinde 'O Cuma günü mesela' diye ifade ettiğimiz bir tarz vardı. Ama ertesi gün başlıklarda o 'mesela' kısmı yoktu." ifadelerini kullandı.

Daha önce yaptığı değerlendirmeyi yenilemek istediğini kaydeden Dinçer, "Biz, Kur'an-ı Kerim derslerini, din derslerini okullarımızda işlemeye başladığımızda mahalle baskısını ima edecek veya bu tür sonuçları doğuracak veya çocuklarımızı birbirinden ayrıştıracak bir uygulama yapmamaya özen göstereceğiz. Benim söylediğim şey bu. Bunun altını çizmek istiyorum."

Okul öncesi eğitimle ilgili tartışmalara da cevap veren Bakan Dinçer, "Okul öncesi eğitime dair bir karar vermedik. Okul öncesi eğitim olacak. Okul öncesi eğitim için çocuklarımızı eğitime alabilmek için yüzde yüz okullaştırmak için çaba sarf edeceğiz. Şimdiye kadar 60-72 ay arasındaki çocuklarımızı alıyorduk. Şimdi yine 36 ile 60 ay arasındaki çocuklarımızı kabul edeceğiz. Ama 48 ile 60 ay arasındaki çocuklarımız için okullaşmaları için yoğun çaba sarf edeceğiz." dedi.

Okul öncesi alt limit için bir açıklama yapmadıklarını hatırlatan Bakan Dinçer, Bunu hazırlayacakları yönetmelikle açıklayacaklarını kaydetti.

İstanbul Ticaret Odası'nın hazırladığı 'Ticaretin Efendisi' isimli kitabın ele alınış tarzı itibariyle, konuyu işlemesi, incelemesi itibariyle çocukların çok yaralanacağı bir kitap olduğunu ifade eden Dinçer, ayrıca girişimcilik kültürünü de pekiştirdiğini söyledi. İstanbul'daki 250 bin adet dağıtılan kitabın diğer illerde de dağıtılması için çalışma yapıldığı belirtildi. Kitap ilk olarak. Ticaret kültürünü tarihi karakterlerle ve tarihe bağlı kalarak anlatan kitap ilk olarak 5. sınıf öğrencilere dağıtılacak.

Bu haber 689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    20,675 µs