En Sıcak Konular

BDP'den Erdoğan'a şartlı evet

7 Nisan 2012 15:05 tsi
BDP'den Erdoğan'a şartlı evet BDP Eşbaşkanı Demirtaş, Başbakan'ın "İradeniz varsa müzakere ederiz" çağrısına "Samimiyse hayır demeyiz. Bize bakışını değiştirsin" cevabını verdi.

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Kürt sorunundaki tıkanmanın aşılması için AKP'den gelecek samimi müzakerelere 'hayır' demeyeceklerini açıkladı.

Taraf'ın haberine göre Demirtaş, "Sorunun çözümüne katkı sunmamız isteniyorsa Başbakanın bizimle ilgili dilini, bakışını değiştirmesi lazım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "İradeniz varsa müzakere ederiz" açıklamasını değerlendiren Demirtaş, AKP'de müzakere niyeti görmedikleri ve asıl muhatapsızlığı kendilerinin yaşadığını savundu. "Başbakan Erdoğan'ın AKP'nin kuyruğuna takılan bir BDP istediğini" sav3nan Demirtaş, "Başbakan, AKP'nin kuyruğuna takılmış, çözüm veya çözümsüzlük politikasını sorgulamadan destekleyen, zorluk çıkarmayan ve giderekte sistem için bir muhalefet örgütüne dönüşmüş marjinal bir BDP arzuluyor" dedi.

BAŞBAKAN'A ÇAĞRI

Çözüm için hükümetten gelecek samimi müzakerelere 'hayır' demeyeceklerini belirten Demirtaş, şöyle devam etti:

"Bu mesele diyalog ve müzakere dışında çözülmez. Adım atması gereken hükümettir. Bizim bu konuda katkı sunmamız isteniyorsa başbakanın bizimle ilgili dilini, bakışını değiştirmesi lazım. Biz meseleye ciddi baktığımız için evet diyalog ve müzakere dışında başka şans yoktur diyoruz. Ama bu konuda adım atması gereken sorumluluk mevkinde yetki sahibi olanlardır, başta hükümettir. Nasıl bir adım atacak? Öncelikle 'Kürt sorununda yeni bir strateji belirledik ve bu da diyalogla çözüm stratejisidir. Biz ülkemize barışı getireceğiz bu konuda yeni bir karar aldık' demek zorundadır. Bunu söylediği gün her türlü iklimin Türkiye'de, siyasi atmosferin, siyasi gerilimlerin önemli ölçüde ben azalacağını düşünüyorum. Böyle bir atmosferin oluşması için o zaman BDP çok daha katkı sunar. Başbakan, bizim bu konuda katkı sunmamızı istiyorsa, bizimle ilgili değerlendirmelerini, kullandığı dili, bizimle ilgili yaklaşımı tümden değiştirmesi lazım. BDP'ye bakışı bu olduğu sürece, kendisinin çözüm arayışı konusundaki samimiyetine inanmayacağız."



Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,531 µs