En Sıcak Konular

Korsana Nutuk kılıfı

7 Nisan 2012 12:38 tsi
Korsana Nutuk kılıfı Korsan kitaplar için 1 milyon adet Nutuk bandrolü almışlar

Telifsiz basılan Nutuk içni aldıkları barkodu korsan kitaplara yapıştırıp satanlara yönelik operasyon düzenlendi. Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda 5 kişi hakkında, '5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na muhalefet' suçundan işlem yapıldı. Zanlıların, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan telif hakkı olmayan Atatürk'ün Nutuk adlı kitabı, için alınan bandrolleri korsan kitaplara yapıştırıp piyasaya sürmekle suçlanıyor.

Bursa'nın İnegöl, Gemlik ve İznik ilçelerinde bazı kişilerin piyasaya korsan kitap sürdüğü yönündeki bilgi üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, üç ilçede eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis kamerası tarafından da kayıt altına alınan operasyonlarda zanlıların evlerinde ve kiraladıkları depolarda çok sayıda korsan kitaba el konuldu. Zanlıların korsan kitapları iş yerlerinde bulundurmadıkları, aldıkları siparişler üzerine ev ve depolarda sakladıkları kitapları piyasaya sürdüklerini belirleyen polis, operasyonda piyasa değeri 250 bin lira olan 8 bin 20 adet korsan kitap, 3 bin 207 adet sahte bandrol, 4 bin 440 adet korsan kartonet, bin 4 adet korsan DVD film, 945 adet korsan CD-film, 893 adet korsan DVD oyun ile suçta kullanılan 2 adet bilgisayar kasası ve harici harddisk ele geçirildi. Olayla ilgili daha önce de aynı suça karışan kişilerin bulunduğu 5 zanlı hakkında "5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa Muhalefet" suçundan işlem yapıldı. Polise verdikleri ifadelerinde korsan kitapları bulundurduklarını itiraf eden zanlılar tutuksuz yargılanacak.

'KAMPANYA VAR' DİYEREK KONSAR KİTAP SATIYORLARMIŞ
Bursa Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube dedektiflerinin yaptıkları incelemelerde, piyasaya korsan kitap süren kişilerin, kitap almak için iş yerine gelen vatandaşlara "Bu kitabın bir önceki baskısında yüzde 35 indirimli kampanya var, istersen yan taraftan onu getireyim' diyerek müşterilerine depodan getirdikleri korsan kitapları verdikleri belirlendi. Vatandaşların da bandrolü görünce 'gerçek kitap alıyorum' hissine kapıldığını belirleyen Bursa Emniyet Müdürlüğü, korsan materyallerin tespiti ve suçluların yakalanmasına ilişkin mücadeleyi aynı kararlılıkla devam ettireceği belirtildi.

Operasyonda ele geçirilen korsan kitaplardaki bandrolleri incelemeye alan uzman polisler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan telif hakkı olmayan Nutuk kitabı için alınan bandrollerin yapıştırıldığını tespit etti. Konsan kitapçılarının, telif hakkı olmayan Nutuk için aldıkları bandrolleri telifi yüksek olan kitaplara yapıştırarak menfaat temin ettikleri belirlendi. Yapılan incelemede 2009 yılında bakanlıktan Nutuk için alınan 1 milyon bandrolün de korsan kitaplara yapıştırıldığını ve yapıştırılmaya devam edildiğini tespit eden emniyet, ülke genelinde korsan kitapçılara yönelik denetimleri sıklaştırdı. Henüz yakalanamayan bir kişinin kurduğu şirket üzerinden Nutuk için 1 milyon bandrol aldığı öğrenildi.

Öte yandan kitaplarda bulundurulması zorunlu olan bandroller Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 22 kuruştan satılıyor.

CİHAN

Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,607 µs