En Sıcak Konular

''Göz yaşartıcı gaz insan sağlığına zararlı değil''

7 Nisan 2012 11:52 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polis tarafından, laboratuvar testleri sonucunda insan sağlığı üzerinde kalıcı etki bırakmayan göz yaşartıcı mühimmatın kullanıldığını bildirdi.Şahin, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın, göz yaşartıcı gaz kullanımı

 

Bakan Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü envanterinde olan göz yaşartıcı gaz silahlar ve mühimmatlarının, bütün modern ülke güvenlik teşkilatlarında kullanıldığını belirtti. Şahin, söz konusu mühimmatların, gerek kanuna aykırı olarak düzenlenen gerek sonradan kanuna aykırı hale dönüşen toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde, özel maharet gerektiren operasyonlarda ve benzeri eylemlerde; topluluğu dağılmaya zorlamak, belirli istikametlere yönlendirmek ve güvenlik güçlerine karşı yapılan direnişi kırmak amacı kullanıldığını ifade etti.

Şahin, gaz silahlarının, ''Göz Yaşartıcı Gazlar ile Gaz Maskelerinin Kullanımı Kursu'' alan personel tarafından, ''Göz Yaşartıcı Gaz Silahları ve Mühimmatları Kullanım Talimatı''na uygun olarak kullanıldığını ifade etti.

Türkiye'nin 1997 yılında taraf olduğu Kimyasal Silahlar Sözleşmesi hükümleri çerçevesinde ''göz yaşartıcı gaz mühimmatının insan sağlığı üzerinde kalıcı bir etki bırakmama'' şartı arandığını belirten Şahin, yapılan laboratuvar testleri sonucunda insan sağlığı üzerinde kalıcı etki bırakmayan gaz mühimmatının kullanıldığını bildirdi.

Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü ihtiyaçları doğrultusunda ihale ile yeteri miktarda gaz alımı yapıldığını kaydetti.

Bakan Şahin, Tan'ın bir başka soru önergesine verdiği yanıtta da 2007-2011 yılları arasında ülke genelinde 92 milyon 424 bin 275 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini bildirdi.

Bu süre içerisinde, Doğu ve Güneydoğu illerinde 13 milyon 706 bin 980 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini belirten Şahin, deniz yoluyla yapılan kaçakçılıklarda da 2 milyon 467 bin 847 litre akaryakıt bulunduğunu belirtti.



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,291 µs