En Sıcak Konular

Ortodoks başının gizli 'saati'

7 Nisan 2012 07:55 tsi
Ortodoks başının gizli 'saati' Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Adalet Bakanı'yla görüşürken kolunda 30 bin dolarlık saat vardı. Ancak fotoğraflarda saat fotoşopla silindi ama masaya yansıyan görüntüsü unutuldu. Uyanık bir Rus bunu farkedince kilise özür dilemek zorunda kaldı.

Rusya'da Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in 30 bin dolar değerinde saat taktığı iddiaları ülkeyi karıştırdı. Patrikhane'nin internet sayfasında çalışan bir kişinin fotoğrafta Patriğin kolundaki "pahalı saati" silmesi, blogcuların dikkatini çekince tartışma başladı. Patrikhane, yapılan teknik hata sebebiyle özür diledi. Patrik'in lüks merakını açığa vuran olay şu şekilde gelişti: Kirill'in Rus Adalet Bakanı Aleksandr Konovalov ile yaptığı görüşmenin resimleri, Patrikhanenin internet sitesine konuldu. Ancak bir bloggerin dikkati sayesinde resimlerden birisinde oynama yapıldığı ortaya çıktı. Resimde Patrik Krill kolunda saati olmadan otururken, kolunun yanında taktığı saatin masada yansıması görülüyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından birçok blog ve haber sitesinde Patriğe yönelik eleştiriler yer almaya başladı. Bunun üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Patrikhane, olayın "teknik bir hata" olduğunu söyledi.



BREGUET MARKA TAKMAM

Rusya Patriği Kirill ise, kendisine karşı stratejik bir basın saldırısı olduğunu ve hiçbir zaman Breguet saat takmadığını savundu. Tartışmaların artması üzerine siteden söz konusu fotoğraf kaldırıldı ve orijinali yerleştirildi. Konuyla ilgili olarak basın açıklaması yapan Moskova Patrikliği basın ve yayın genel müdür yardımcısı Aleksandr Volkov, olayın tecrübesiz bir çalışandan kaynaklandığını söyledi. 30 bin dolarlık bir saat hediye edilmiş olsa Patriğin onu kutusunda muhafaza edeceğini savunan Volkov, "Patrikhanede çalışan ve fotoğraf düzenleme işleriyle uğraşan 24 yaşında bir bayan elemanın "kendi inisiyatifiyle" söz konusu fotoğraf üzerinde oynadığını belirledik. Kimseyle görüşmeden fotoğrafta Patriğin kolundaki saati silmiş. Hakkında işlem yapılacak" dedi. 

Yeni Şafak



Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,092 µs