En Sıcak Konular

'Kur’an-ı Kerim’in önündeki zincirler kırıldı'

6 Nisan 2012 20:50 tsi
AK Parti Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, 4+4+4 eğitim sisteminin gelecek nesillerin önünü açarak birçok alanda başarılar elde etmesini sağlayacağını belirtti.

Bakır, bu eğitim sistemi ile birlikte Kur’an-ı Kerim’in önündeki zincirlerinde kırıldığına işarete ederek, "Artık insanlarımız, çocukları ile ilgili Kur’an-ı Kerim ve peygamber efendimizin hayatını öğrenmeleri adına seçmeli dersleri almasını sağlayabilecek." dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır, Kayseri Gönüllü Eğitimciler Derneği (KAYGED) yeni hizmet binası ile Zirve Gençlik ve Spor Kulübü’nün hizmet binasının açılış törenine katıldı. Törende ilk konuşması KAYGED Başkanı Ayhan Kaya, genç nesillere değer veren her milletin yükseldiğini, onları gençlik heveslerinin akışına terk eden milletlerinde bu ihmallerinin cezası çok ağır olarak çektiklerini dile getirdi. Kaya, derneklerinin de genç nesillerin yetişmesi adına katkı sağlamak için yola çıktığını ve yaptığı aktivitelerle bunu başardığına işaret etti. Gönüllü eğitimcilerle yola çıktıkları derneklerinin birçok etkinliğe imza attığını ve her etkinlikte gençlerin eğitimine yönelik olduğunu vurguladı. Zirve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Yusuf Koç, Türkiye nüfusunun diğer ülkelerden ayıran en önemli özelliğinin genç sayısının fazla olması olarak gösterdi. Koç, kulüplerinin bu avantajı çok iyi değerlendirme adına gençlerin hem ruhsal, hem bedensel anlamda kendilerini yetiştirmeleri, geliştirmelerine önemli katkı sağladığını dile getirdi.

"BU SİSTEM KIZLARIMIZIN ONLARIN EĞİTİM ALMASINA ENGELLEMEYE YÖNELİK DEĞİL"

Açılışta konuşan Milletvekili Prof. Dr. Bakır, bu derneklerin faaliyete geçmesi ve birçok etkinlik yapılmasında emeği olanlara teşekkür etti. Bu tür derneklerin sayısının artması gerektiğini vurgulayan Bakır, "Öncelikle burada gönüllü bir hareketin olması beni duygulandırdı. Burada etkinlik yapan, gönüllü gençlere eğitim desteği veren eğitimcilere teşekkür ediyorum. AK Parti olarak biz de ülke gençliğimizin kendi değerleriyle, kendi ahlak değerleriyle, kendisine özgü eğitimle yetişmesi adına 4+4+4 eğitim sistemini getirdik. Birilerinin dediği gibi bu sistem kızlarımızın önünü tıkama, onların eğitim almasına engellemeye yönelik değil. Adı üstünde 12 yıl kesintisiz eğitim. 8 yıl olan eğitim yılını 12 yıla çıkardık. Burada hiç kimse kızlarımızın eğitim hakkının engellendiğini veya eğitim almasının istenmediğini iddia edemez. Çünkü kızlarımız gelecek nesillerimizi yetiştirecek. Her biri gelecek nesillerin annesi konumunda olacak. Biz eğer daha eğitimli, lise mezunu kadınlarımızla çocuklarımızı yetiştirirsek, çağdaş refah seviyesini yakalarız. Bunun aksini kimse iddia edemez. Bu söylemlerde doğru değil." dedi.

Bakır, yeni eğitim sistemi ile birlikte Kur’an-ı Kerim ile peygamber efendimizin hayatlarının seçmeli ders olarak getirildiğini belirtti. Bakır, bu uygulama ile yıllardır kainatın tek kitabı olan Kur’an-ı Kerim’in önündeki zincirlerin kırıldığını dile getirdi. Artık insanların, çocukların okullarda eğitim alırken dini bilgilerini öğrenme fırsatı bulduğunu ifade etti.

Milletvekili Bakır ve beraberindekiler yeni hizmet binasının açılış kurdelesini kesti. Bakır, daha sonra iki kat olarak hizmet verecek olan binayı gezdi.

cihan

Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs