En Sıcak Konular

Köprü çöktü: 11 kişi kayıp

6 Nisan 2012 20:01 tsi
Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi girişinde bulunan 970 metre uzunluğundaki Çaycuma Köprüsü'nün yaklaşık 100 metrelik bölümü çöktü. Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, çöken köprü olayında 11 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Zonguldak İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, Çaycuma İlçesi'nde köprünün çökmesiyle Filyos Çayı'na düşen minibüste tahminen 11 kişinin bulunduğunu söyledi.

Evlerine ulaşmayan 11 kişinin minibüste olduğunu düşündüklerini kaydeden Güngör, "Belediye anons yaptı. Kayıp ihbarları sadece minibüstekilerle ilgili geldi. Onun dışında başvuran olmadı" dedi.

Güngör, çayın kıyı şeridinde arama yaptıklarını, ancak su seviyesinin yüksek ve akıntının yoğun olması nedeniyle balık adamların dalış yapamadığını söyledi. Güngör, "Hem bizim, hem de İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi'nin dalış ekibi burada. Ancak dalışın çok tehlikeli olacağını söylediler.

 Son 60 yılın en yoğun kar yağışı oldu. Karların erimesiyle de su seviyesi yükseldi. Bu yüzden dalış yapamadık. Minibüsün yerini de tespit edemedik. Minibüsün çayda yuvarlandığını görenler de olmuş. Ama bu kesin değil" diye konuştu.

Havanın da kararmasıyla arama çalışmalarına ara verildiğini belirten Güngör, Vali Erol Ayyıldız başkanlığındaki Afet Yönetim Merkezi olarak Afet ve Acil Durum Başkanlığı'ndan helikopter talebinde bulunduklarını söyledi. Güngör, "Hem helikopter, hem de bizim ekiplerimiz sabah derenin her iki tarafında arama yapacak.

Ayrıca su seviyesinin düşürülmesi için de çalışma yapıyoruz. Karabük'teki hidroelektrik santralinin baraj kapaklarını da kapattırdık" dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, köprünün 255 metre uzunluğunda, çöken bölümün ise 48 metre olduğunu sözlerine ekledi. Köprünün çevresine polis tarafından güvenlik şeridi çekilirken, bir süre çalışmaları izleyen kayıp yakınları, arama çalışmalarına ara verilmesi üzerine olay yerinden ayrıldı.

Görgü tanıkları: Minibüs düştü

Görgü tanıkları, düşen otomobilin dışında bir minibüs ile bir motosikletin de çaya düştüğünü söyledi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, köprünün çöken bölümünden halatla inerek, çayda inceleme yaptı. Ancak ekipler, su seviyesinin yüksek olması nedeniyle suyun altına bakamadı. Köprünün çöken bölümünün vinçle kaldırılması için çalışma başlatıldı.

Belediye Başkanı'nın babası ve yeğeni kayıp


Olayın duyulmasıyla ilçe halkı da olay yerine koştu. Yakınlarına ulaşamayan ve köprünün çöken bölümüyle birlikte Filyos Çayı'na düştüğünü düşünenler büyük üzüntü yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. İlçeden, Yolgeçen Köyü'ne yolcu taşıyan minibüsün sürücüsü ile yolcularına ise ulaşılamadı. Olay yerine gelen Çaycuma Belediye Başkanı AK Parti'li Mithat Gülşen, kayıp minibüste babası Cemal Gülşen ile yeğeni Aziz Gülşen'in de bulunduğunu ve ikisine de ulaşamadıklarını söyledi. "Ah babam ah" diyerek gözyaşlarına boğulan Başkan Gülşen'i, Vali Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk teselli etmeye çalıştı.

'Çökeceği aklıma gelmişti'

Başkan Gülşen, babasının köyden pazar alışverişi için ilçeye geldiğini, ancak şu ana kadar kendisine ve yeğenine ulaşamadıklarını söyledi. Köprünün 1951 yılında yapıldığını ve eski olduğunu, Karayolları'nın zaman zaman bakım yaptığını anlatan Başkan Gülşen, şöyle konuştu:

"Bir kaç gün önce arkadaşlara, 'Köprüyü boyayalım' demiştim. Çizgileri yapılacaktı. Siparişleri verildi. Ama, 'her an her dakika burası göçebilir' diye aklıma da geldi. Çünkü çayda sel vardı. İstanbul'da Boğaz Köprüsü'nden geçerken, 'Burası göçse ne olur?' diye düşünürdük. Ama burası çöktü. Düşüncemiz gerçek oldu. Olan babama oldu, bize oldu. Takdiri ilahi."

Kayıplarla ilgili Filyos Çayı'ndaki arama çalışmaları sürüyor

Belediye başkanı hastaneye kaldırıldı

Filyos Çayı’ndaki kurtarma çalışmalarını izleyen ve görevlilerden bilgi alan Çaycuma Belediye Başkanı Ak Parti’li Mithat Gülşen, babasına ulaşamamanın üzüntüsüyle gözyaşlarına boğuldu. Ak Parti’li Köksal Toptan ve CHP’li Ali İhsan Köktürk’ün teselli etmeye çalıştığı Başkan Gülşen, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere olay yerindeki ambulansla Çaycuma Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kayıplarla ilgili Filyos Çayı’ndaki arama çalışmaları sürüyor.

cnnturk


Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,089 µs