En Sıcak Konular

Arınç: Ülkeyi yerli malzeme yönetiyor

6 Nisan 2012 18:33 tsi
Başbakan Yardımcısı Arınç 'Türkiye'yi bugün kendi evlatları yönetiyor. Aramızda bugün hiç ithal yok. Malzeme, yerli malzeme'' dedi, en büyük sevincini dile getirdi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye'yi bugün kendi evlatları yönetiyor. Aramızda bugün hiç ithal yok. Malzeme, yerli malzeme. Türkiye'nin her tarafından (Biz bu ekonomiyi iyi biliriz, biz bu işi yaparız) diyen çok şükür güçlü ekonomi yöneticilerimiz var. Allah'a hamd olsun her alanda, sorduğunuzda başımızı dik tutacak neticeler ortaya koyabiliyoruz'' dedi.
 
Arınç, Alanya'da bir otomobil bayisinin açılış töreninde, mağaza sahibi Muhammet Göçmentürk'ün hem istihdam yarattığını hem de yatırım yaparak hayırlı bir iş gerçekleştirdiğini söyledi.
 
Türkiye'nin geldiği nokta hakkında bilgi veren Arınç, 2000-2001 yıllarında krizlerle uğraşan Türkiye'nin bugün gelişen, değişen, atılım içinde olan bir ülke haline geldiğini belirtti. Türkiye'nin bugünkü durumundan gurur ve kıvanç duyduklarını dile getiren Arınç, Allah'a şükrettiklerini vurguladı.
 
Son 10 yılda Türkiye'de büyük bir atılım gerçekleştirildiğine dikkati çeken Arınç, büyüme rakamlarının her şeyi açıkladığını, Türkiye'nin büyümede dünyada ilk üç ülke arasında yer aldığını ifade etti.
 
Bülent Arınç, Türkiye'nin Çin ile başa baş rekabet eden bir ülke olduğuna değinerek, ''Hamdolsun Türkiye büyüyor, gelişiyor, kalkınıyor'' dedi.
 
Dünyada global krizin hakim olduğunu ve çok sayıda ülkenin krizden etkilendiğini belirten Arınç, bir çok ülkede hükümetlerin değiştiğini, hatta bazı ülkelerin adalarını bile internet sitelerinden satar hale geldiklerini söyledi.
 
Türkiye'nin ise emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Arınç, ''2001 krizlerini yaşayan, faizlerin çıldırdığı, doların bir gecede değiştiği günlerden bugünlere bakalım. Yatırım yapıyoruz, büyüyoruz. Bütün sektörlerde Türkiye bir numara haline geldi. Ekonomi büyüyor, işsizlik azalıyor. Türkiye kazanıyor, halkımız kazanıyor. Bu gelişmeler hepimizi sevindirmeli. Çok şükür ekonomi büyüyor, milli hasılamız büyüyor'' ifadesini kullandı.
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin, krizin en yoğun olduğu dönemlerde IMF ile yolunu ayırdığını ve geçmişten kalan borçlarını da ödeyen bir ülke haline geldiğini dile getirerek, bunların da yeterli olmadığını, daha başarılı işler yapılacağını vurguladı.
 
-''Türkiye'yi kendi evlatları yönetiyor''-
 
Türkiye'nin gelişim içinde olduğuna dikkati çeken Arınç, şöyle devam etti:
 
''Yeter ki iyi olalım, dürüst olalım, çalışkan olalım, doğru olalım. Türkiye'yi bugün kendi evlatları yönetiyor. Aramızda bugün hiç ithal yok. Malzeme, yerli malzeme. Türkiye'nin her tarafından 'Biz bu ekonomiyi iyi biliriz, biz bu işi yaparız' diyen çok şükür güçlü ekonomi yöneticilerimiz var. Allah'a hamdolsun her alanda sorduğunuzda başımızı dik tutacak neticeler ortaya koyabiliyoruz. İnsanlar geçmişte pencereden bakar, sokağı göremezdi. Şimdi pencereden bakıyor, 30 yıl sonrasını, 40 yıl sonrasını görüyor. Biz de pencereden bakınca hükümet olarak 2023'ü görüyoruz. Bir sene değil, 2 sene sonrasını değil, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında nasıl bir Türkiye, 500 milyar dolarlık ihracat yapacak, fert başına milli geliri 25 bin dolara çıkaracak bir Türkiye hayal ediyoruz. Allah'ım gerçekleştirecek inşallah. Kim böyle besmeleyi çekip, hayırlı bir işe koyulmuşsa Allah ona yardım ediyor. Doğru yapacağız, güzel yapacağız, iyi yapacağız, bereket dediğimiz şey kendini gösterecek.''
 
Açılışta, geçmişte kullandığı bir otomobiliyle ilgili anısını da paylaşan Arınç, şunları söyledi:
 
''1979'da külüstür bir Renault almıştım. Ama çok işimi gördü... Avukatlık yapıyorum, siyaset yapıyorum. Köylerden kasabalara gidiyorum. Renault ile işbirliğimiz bir hayli sürdü. 1996'da parlamentoya girince biri benim kanıma girdi, 'Bunu değiştirelim, şu marka olsun' dedi. Biz de o markaya bindik. Daha sonra makam aracı derken ben şoförlüğü unuttum. Beş yıl hiç araba kullanmayınca, daha sonrası direksiyonu hanıma emanet ettik. Ben şimdi onun yanında oturuyorum, neredeyse direksiyona cesaretim kalmadı.''
 
-Avukatlık bürosu açılışı-
 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, törenin ardından yakını Melin Soylu ile arkadaşı Yasemin Köktaş'ın kurdukları avukatlık bürosunun açılışını yaptı.
 
Anne ve babasının Alanya'da evlendiğini ve ilçede çok sayıda akrabasının olduğunu belirten Arınç, akrabalık bağlarına her zaman önem verdiklerini ve yıllar geçse de bağları koparmadıklarını söyledi.
 
Arınç, 1970 yılında hukuk fakültesini bitirdiğini ve 1974 yılında avukatlığa başladığını belirterek, 22 yıl fiilen avukatlık yaptığını bildirdi. Hukuk fakültesinin öğrencilerine bir misyon, eğitim ve anlayış yüklediğine, fakülteyi bitirenlerin hayatın her alanında kendilerini hissettirdiklerine değinen Arınç, ''Yargının üç sac ayağından biri her zaman avukatlar olmuştur'' diye konuştu.
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, avukatlarla ilgili bir fıkrayı da şöyle paylaştı:
 
''Bir avukat müvekkiline demiş ki, 'Ben adamı ipten alırım. Sen bana şu kadar ver de ben bu davayı Allah'ın izniyle şu noktaya getiririm' Dava bitmiş ama tersine bitmez mi. Adama çok ağır ceza vermişler. Tabii müvekkiller kızgın, 'Böyle söylemiştin ama böyle oldu' demişler. Neredeyse adamı parçalayacaklar. Avukat da demiş ki 'Davayı kaybettik ama temyiz hakkını kazandık'. Kazandık lafı yetmiş.''
 
Başbakan Yardımcısı Arınç, açılışını yaptığı avukatlık bürosunun sahiplerine, kendilerine dosya geldiğinde ücretini peşin almaları tavsiyesinde de bulundu.

aa


Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,567 µs