En Sıcak Konular

Ekonomide yeni paketler geliyor

6 Nisan 2012 16:36 tsi
Ekonomide yeni paketler geliyor Devlet Bakanı Babacan, dün açıklanan teşvik paketinden sonra yeni paketlerin de geleceğini açıkladı

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ekonomiyi ve Yeni Teşvik Paketini değerlendiridi. Babacan'IN, TOBB ETÜ'de düzenlenen Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi, TOBB Sanayi Odaları Konseyi ve Yüksek Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı açıklamalar şöyle:

2012'DE CARİ AÇIK

"Bu yıl geçen yılki kadar olmasa da yine yüksek bir cari açığımız olacak. Bizim amacımız cari açığı bir öncekine göre kademe kademe bir miktar daha düşürürken, bir yandan da yapısal alanlarda adımlar atıp, bu cari açığı nasıl kalıcı olarak çözebiliriz bunun üzerinde çalışmak idi.

Çünkü cari açığın çözümünü bazıları kurda görüyor, bazıları başka alanlarda görüyor fakat bizim asıl problemimiz yapısal alanlarda. Ve yapısal reformlar yapmadan cari açık sorununu çözmemiz mümkün değil."

BU SADECE SANAYİ YATIRIMINI KAPSAYAN BİR PAKET, YENİ TEŞVİKLER YOLDA

"Başbakanımızın dün açıkladığı teşvik paketi sadece yatırımlarla ilgili bir pakettir bunu vurgulamak gerekir. Çünkü bizim istihdamla ilgili ayrı bir teşvik paketi çalışmalarımız sürüyor.

Diğer sektörlerle ilgili, mesela tarımla ilgili yine ayrı bir çalışma yürütüyoruz, dolayısıyla bu sadece sanayi yatırımlarının teşviği ile ilgili bir çalışmadır."

HENÜZ NİHAİ DEĞİL, DÜZELTME VE DEĞİŞİKLİKLER YAPILABİLİR

"Bu teşvik sisteminin anlaşılması ve sindirilmesi için bir süreye ihtiyaç var bunun farkındayız. En az bir hafta daha bu konu hakkında konuşulacak, sorular sorulacak nasıl olacak diye, görüşler gelecek.

Görüşler neticesinde bizim hazırladığımızda bir boşluk varsa, bir hata varsa, onu da düzeltmek için daha önümüzde fırsat var çünkü bunun uygulanmasıyla alakalı bizim kısa da olsa bir kaç maddelik bazı düzenlemeler yapmamız gerekecek. Bazı yeni uygulamalar için yasal düzenleme gerekiyor.

Nihayetinde de detayları ile ilgili yetkiyi biz Bakanlar Kurulu'ndan alıyoruz yasada. Bakanlar Kurulu kararıyla da bütün bu bölgeler, sektörler netleşmiş olacak ve asıl detayları o Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandığı zaman görmüş olacaksınız. Bu esnada biz bütün görüşlere açığız."

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın konuşmasından diğer bölümler şöyle: "Teşvik sistemi 2009'da açıkanan paketi baz alıyor, üzerine yeni unsurlar eklendi.Dünya ülkeleri yatırım için Türkiye'yi gösteriyor6. Bölge'de yatırım yapanların işverenlerin işçilik maliyeti asgari ücret olacak.Denizcilik için teşviklerimizi yoğunlaştırdık, dünyadaki örnekleri inceledik6. Bölge'ye verdiğimiz destek gemi inşa ettirenlere de uygulanacakYeni Türk Ticaret Kanunu'nu ertelemek istemiyoruz, eksikler düzeltilecek. TTK önemli ama ticarı sır kavramını korumak zorundayız. TTK'da sadece akademik bir çerçeve düşünemeyiz."

Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,050 µs