En Sıcak Konular

Bağış: Türkiye baharlara ilham kaynağı oldu

6 Nisan 2012 15:41 tsi
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış Türkiye'nin baharlara ilham kaynağı olabilen bir ülke haline geldiğini belirtti.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'nin nereden nereye geldiğine ilişkin ''Bundan 30 yıl önce darbeler sonrası insanların idam edildiği, işkence gördüğü, vatandaşlıktan çıkarıldığı, yargısız, sualsiz infazların gerçekleştiği bir ülkeyken, bugün kendi bölgesinde farklı baharlara ilham kaynağı olabilen bir ülke haline geldi'' dedi.

Bağış, Toshiba Türkiye'nin 20. yılı dolayısıyla Çırağan Sarayı'nda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'deki yatırımlarıyla teknoloji kullanımının gelişmesine katkıda bulunan Toshiba'nın, merkezi olan Japonya'nın geldiği noktada önemli rol oynadığını söyledi.

Bu fotoğrafın, biraz da Türkiye'nin nereden nereye geldiğini kendisine hatırlattığını ifade eden Bağış, şöyle konuştu:

''Bundan 30 yıl önce darbeler sonrası insanların idam edildiği, işkence gördüğü, vatandaşlıktan çıkarıldığı, yargısız, sualsiz infazların gerçekleştiği bir ülkeyken bugün kendi bölgesinde farklı baharlara ilham kaynağı olabilen bir ülke haline geldi. Sadece adı AK Parti olduğu için iktidara gelen partiler var Orta Doğu'da. Türkiye'nin modelini bir şekilde uygulamaya çalıştığını söylediği, Türkiye'nin başardıklarını başarma iddiası taşıdığı için halkı tarafından teveccüh gören partiler var.''

Bağış, Türkiye'nin ilham kaynağı olmasının temelinin demokrasisine dayandığını dile getirdi.

Bugün teknolojinin insanların hayatında bağımlılık yaratan bir noktaya geldiğine işaret eden Bağış, artık bilgiye çok hızlı ulaşıldığını, dünyanın başka bir yerinde gelişen olayı anında öğrenerek tepki geliştirme imkanı bulunduğunu kaydetti.

Egemen Bağış, bununla birlikte yakalanması gereken insani boyutun altını çizerek, bugün hala Suriye'de ciddi sorunlar yaşayan insanları, doğal felaketler yaşamış ülkeleri hatırlattı.

Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oralarda teknolojinin aslında ne kadar yetersiz kaldığını gördüğümde şunun farkına vardım; Her şeyin ucu demokrasi. Bugün Pakistan atom bombası yapabilecek kadar teknolojiye önem vermiş bir ülke ama bir sel felaketine karşı giderlerini iyi hazırlayamadığı, yağmura karşı hazırlığını iyi yapamadığı için geçen sene bir yağmur yağdığında 10 yıllık tarım ürünü ortadan kalktı, yüzlerce insan hayatını kaybetti. Eğer demokrasi olsaydı, gerçek demokrasi olsaydı, milletin iradesi orada muktedir olsaydı, atom bombası yapmak için harcanan kaynaklar önce vatandaşın ihtiyacı olan su giderlerinin, otobanların, yolların, okulların, eğitimin ve sağlığın ihtiyaçlarına harcanırdı''

-''Türkiye, geleceği inşa etmede teknolojiden yararlanmaya duyarlı''-

Toshiba Avrupa Başkanı Alan Thompson da iyi teknolojiler sunarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı istediklerini belirterek, Türkiye'nin de geleceği inşa etmek için teknolojiden yararlanma konusunda çok duyarlı olduğuna işaret etti.

Türkiye'de başarılı bir 20 yıl geçirdiklerini, aynı şekilde bir 20 yılı daha hedeflediklerini söyleyen Thompson, Toshiba Avrupa olarak Türkiye'ye odaklandıklarını kaydetti.

TNB A.Ş Genel Müdürü Aytaç Biter de minyatür oyuncaklar üreten bir kişi tarafından kurulan Toshiba'nın, bugün teknolojide minyatürleşme üzerine odaklandığını belirtti.

Bugüne kadar ayrı ayrı faaliyetlerini yürüten bilgisayar ve tüketici elektroniği bölümlerinin de bu ayın başında birleştiğini, artık 2 teknolojinin sinerji yaratan bir özellik kazandığını anlatan Biter, gözlüksüz izlenebilen 3 boyutlu televizyon ve dizüstü bilgisayar, kendisini izleyeni tanıyabilen kişiselleştirilmiş televizyon gibi yeni teknolojiler hakkında bilgi verdi.

-''F klavye bulundurduğumuz denemelerde ticari zarar ettik''-

Konuşmasının ardından soruları cevaplandıran Biter, F klavye dizüstü bilgisayar üretimi konusunda, ''2003 yılında Adalet Bakanlığı'nın ihalesi vardı. 8 bin adet notebookun yarısı F klavye olarak talep edildi. Bu şekilde getirdik ama 100'ler mertebesinde F klavye kullanıldı, gerisi elimizde kaldı. Hala elimizde f klavye bilgisayarlar var. Tüm denemelerimizde ticari olarak f klavye bulundurmaktan zarara uğradığımızı söyleyebiliriz'' diye konuştu.

Biter, toplantıda Toshiba'nın ürettiği ilk taşınabilir bilgisayar ve televizyonu da gösterdi.

Konuşmaların ardından Toshiba Avrupa Başkanı Thompson, ''en ucuz ve en hafif'' olarak nitelediği Toshiba tablet bilgisayarı Bağış'a plaket şeklinde hediye etti.

Bağış, bir sonraki tabletin Türkiye'de üretilmesi temennisinde bulunarak, dün açıklanan teşvik paketini anımsattı.


AA

Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,727 µs