En Sıcak Konular

'Derin devlet bu davada'

6 Nisan 2012 15:37 tsi
Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘’Kayıp Trilyon’’, Başbakan Erdoğan’ın da ‘’Şehit ve kelle’’ davasından yargılanması yönünde kararlara imza atan, Sincan hakimi Osman Kaçmaz ‘’Linç’’

Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘’Kayıp Trilyon’’, Başbakan Erdoğan’ın da ‘’Şehit ve kelle’’ davasından yargılanması yönünde kararlara imza atan, Sincan hakimi Osman Kaçmaz ‘’Linç’’ adlı kitabında, Sabancı Center suikasti sanığı Mustafa Duyar’ın öldürülmesiyle ilgili önemli detaylar verdi.

Afyon’da görevliyken bu davaya bakan ve karar öncesi Ankara’ya atanan Kaçmaz, ‘’Olayda çok vahim iddialar vardır. Dosyadan bazı belgelerin kaybolduğu iddiası da bulunmaktadır. Bazı görevlilerin pisliğinin temizlediğine yönelik bir dilekçe verilmiştir. Eğer Derin Devlet aranacaksa bu davaya bakılmalıdır.’’ dedi.

‘’EMRİ YEŞİL VERDİ ‘’
Kaçmaz kitabında, Mustafa Duyar cinayetinden Sami Tokur adlı sanık ile birlikte yargılanan Ahmet Yargüder’in ifadesini yayınladı. Yargüder cinayet emrini ‘’Yeşil’’ kod alı Mahmut Yıldırım’ın verdiğini öne sürerek şöyle dedi:

‘’1999 Şubat ayında Afyon cezaevinde kalırken Sami Tokur’un cep telefonu çaldı. Kendisini Yeşil olarak tanıtan kişi Mustafa Duyar’ın öldürülmesini istedi. Sami Tokur (Senin Yeşil olduğunu nereden bileyin) diye sorunca, karşıdaki kişi Cezaevi Müdürü Osman Sert’e sormasını istedi. Sami Tokur müdürle görüştü ve arayanın Yeşil olduğunu söyledi. Yeşil, aynı cezaevinde bulunan Selçuk Parsadan’ın da hükümeti düşürdüğü için öldürülmesini istedi’’

‘’APO GELECEK ACELE EDİN’’
Yeşil’in iki cinayet içi Sami Tokur’a bir trilyon lira teklif ettiğini Sami’nin de 500 milyar peşin istediğini öne süren Yargüder ‘’Sami’nin Sinop’taki bir akrabasına 500 milyar lira verildi. Bu paradan 50 milyarı cezaevi müdürü aracılığıyla Sami’ye elden getirildi. 10 milyarını da ben aldım’’ dedi.

Yargüder, Yeşil’in 14 Şubat 1999 gününden üç gün önce yeniden Sami’yi arayıp ‘’İkisini de 14 Şubat günü öldürün, uzatmayın. Hemen sonra Abdullah Öcalan Türkiye’ye getirilecek. Basın bunu işleyecek, sizin yaptığınız olay geri planda kalacak.’’ dediğini öne sürdü. Yargüder, gardiyanları silahla rehin aldıktan sonra Mustafa Duyar’ın koğuşuna gittiklerini kendisinin ve Sami Tokur’un ikişer el ateş ettiklerini, diğer koğuş kapısını açamadıkları için Parsadan’ı öldüremediklerini de anlattı.

9 Ocak 1996 günü Sabancı Center’ın 25. katına çıkan DHKP-C militanları Mustafa Duyar ve İsmail Akkol, burada çalışan Fehriye Erdal’ın yardımı ile Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe’yi öldürdü. Duyar, 11 ay sonra Şam Büyükelçiliğine teslim oldu ve Türkiye’ye getirildi. 15 Şubat 1999’da ise Afyon cezaevinde öldürüldü. Bu cinayeti Nuriş kardeşlerin azmettirdiği öne sürüldü. Ancak her iki olayın da perde arkası aydınlatılamadı.



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,350 µs