En Sıcak Konular

Suriyeli Nura'dan haber alınamıyor

6 Nisan 2012 13:40 tsi
Suriye'de muhaliflere baskıyı sürdüren Esad rejiminden Türkiye'ye kaçan askerler, göstericileri vurmayan ordu mensuplarının öldürüldüğünü söyledi.

Suriye'de Devlet Başkanı Beşar Esad rejiminin 10 Nisan'a kadar askerlerini kentlerden çekeceğine söz vermesine rağmen devam eden vahşet yüzünden Türkiye'ye kaçan Suriyelilerin sayısı artmaya devam ediyor. Başbakanlık A f e t ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Türkiye'de dün itibariyle 21 bin 285 Suriye vatandaşı bulunduğu açıklandı. AFAD verilerine göre sadece son iki günde bin 622 Suriye vatandaşı ülkemize giriş yaptı.

DÜN DE 69 KİŞİ ÖLDÜ

Cihan haber ajansı ise Hatay'da sığınmacılardan ayrı yerde hazırlanan ve içinde generallerin kaldığı çadır kente giriş yapmak için bekleyen 5 Suriyeli muhalif asker ile görüştü. 5 gün önce Suriye Ordusu'ndan ayrılarak Türkiye'ye sığınma talebinde bulunan 5 asker "Birliğin en önünde yer alıyorduk. Gösteri yapanlara ilk müdahaleyi biz yapıyorduk. Arkamızdaki birlik hem bizi denetliyor hem de bize zorluk çıkaranlara ateşli silahla müdahale ediyordu. Göstericileri vurmayan askerleri vuruyorlar" dedi. Öte yandan Suriye'de dün askerlerin saldırıları sonucu en fazla İdlip ve Humus'ta olmak üzere 69 kişi daha öldü.

MUHALİFLERİN SON KAYBI NURA

Esad'ın askerleri tarafından defalarca kez ağır operasyonlara maruz kalan Humus kenti sakinlerinden 24 yaşındaki Nura Allizavi'den 28 Mart'tan bu yana haber alınamıyor. Muhaliflere tıbbi destek veren Nura'nın, Esad'ın askerlerince Şam'daki bir hapishaneye götürüldüğü düşünülüyor.


SABAH


Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,152 µs