En Sıcak Konular

PKK bunu da yaptı

6 Nisan 2012 12:35 tsi
Terör örgütü PKK, Antalya'da psikolojik sorunları nedeniyle bunalıma girerek kendisini yakan 20 yaşındaki kızın üzerinden propaganda yapıyor.

Örgüte yakın haber siteleri, genç kadının Bitlis'te mağarada öldürülen 15 kadın terörist için kendisini yaktığını ileri sürüyor. Acılı baba ise terör örgütünün olayı çarpıtarak, propaganda malzemesi yapmasından şikayetçi.

Antalya'nın Kepez ilçesi Düdenbaşı Mahallesi'nde 2 Nisan'da meydana gelen olayda; sebze meyve halinde çalışan Batmanlı 20 yaşındaki Günaydın Yaman isimli bayan, işe gitmek için evinden çıktığı 04.30 sıralarında bunalıma girerek üzerine benzin döküp kendisini yaktı. Ağır yaralı olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan genç kızın hayati tehlikesi devam ediyor. Olayın ardından terör örgütü PKK'ya yakın bazı haber siteleri ise durumu çarpıtmaya başladı. Yaşanan acı olayı propaganda malzemesi yapmaya çalışan terör örgütüne yakın haber siteleri, Günaydın Yaman'ın kendisini, Bitlis'te mağarada 15 kadın teröristin öldürülmesine tepki olarak yaktığını iddia ediyor.

Söz konusu haberlerde genç kızın, sözde günlük tuttuğu, bu günlükte terör örgütüne sempati duyduğu iddia edildi. Ancak aile ve polis, söz konusu ajandanın izine ulaşamadı. Polisin yaptığı incelemede, ailenin ve genç kadının BDP'ye üye olmadığı, herhangi bir yasa dışı ve siyasi parti tarafından düzenlenen eylemlere katılmadığı belirlendi. Polis, ayrıca, terör örgütü PKK'ya yakın bazı isimlerin, olayın ardından harekete geçtiğini, Günaydın Yaman'ı propaganda malzemesi olarak kullanmaya çalıştıklarını tespit etti.

"KIZIM SİYASİ NEDENDEN DEĞİL, BUNALIMDAN KENDİNİ YAKTI"

Bu olaylara tepki gösteren baba Süleyman Yaman ise yapılan haberlerin çarpıtma olduğunu söyledi. Kızının kendisini yakma sebebini kimsenin bilmediğini söyleyen baba Süleyman Yaman, "Kızım 6-7 yıl önce 'cinler görüyorum, beyaz giyimli insanlar görüyorum' diyordu. O tarihten bu yana çeşitli yöntemlere başvurduk. Muska yaptırdık. Bazen çok iyi oluyordu. Ortaokulda çok başarılıydı. Antalya'ya geldik, imkansızlıktan dolayı okuyamadı. Hepimiz çalıştık. Yakma sebebini benim dedem ne biliyorsa ben de öyle biliyorum. Eşim de oğlum da öyle biliyor. Kimseye birşey söylemedi. Gece 04.30'da, daha karanlıkken kendini yaktı. Neden kendini yaktı, biz de çok merak ediyoruz. Bu siyasi bir yakma olsaydı daha iyi yerler vardı. Gidip BDP'nin önünde yakardı. Öyle bir amaçla yaksaydı, oraya giderdi. Kızım sadece bunalım, stres, sıkıntı… Acayip derece de sinirliydi. Ben babası olarak bir dediğini iki yapmazdım. Aile olarak üzerine gitmez, moralini bozmadık. Biz çalışmaya zorlamadık. İsterdim Allah'ın emriyle 2 çocuğum ölseydi; bu kızım bu şekle girmeseydi. Kızımın yüzüne bakıyorum. Şok geçiriyorum, deli oluyorum." diye konuştu.

"BUNLAR GAVUR OĞLU GAVURDUR"

Acılı baba, kızı Günaydın Yaman'ın kendisini, öldürülen teröristlere destek olmak için yaktığı yönündeki habere tepki gösterdi. Baba Yaman, "Ne kadar destek olabilir? Ne destek olabilir? Onlar çarpıtmadır." dedi.

Baba Süleyman Yaman, kızının ruhsal sorunları olduğunu ifade etti. Terör olaylarının bir an önce son bulmasını isteyen baba Süleyman Yaman, barış olması için Allah'a dua etti. Türk ve Kürtlerin kardeş olduğunu ifade eden baba Yaman, "Kan dökülmesin. Kan dökülmesini isteyen insan değil. Türk'le Kürd'ün ne düşmanlığı var? Yüzyıllardır kardeşçe beraber yaşıyoruz. Bir gencin ölmesini isteyen insan değil, g'vur oğlu g'vurdur. Ne kadar müslümanım dese de yalandır. Çarpıtılmak isteniyor. Siyasi bir şeyi olsa söylerdim burada. Cezaevine gidecek olsam da söylerdim. O haberleri hazırlayanlar kendileri hazırlamış. Benim bilgim yok." şeklinde tepki gösterdi.

bugün

Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,586 µs