En Sıcak Konular

Hocalı katliamı için Azerbaycan'a yürüyor

6 Nisan 2012 12:22 tsi
Ermenistan'ın 1992 yılında Azeri toprağı Karabağ'ı işgali sırasında Hocalı kasabasında yaptığı katliama dikkat çekmek için Ankara'dan Azerbaycan'a yürüyen Kadir Bayramlı, Sivas'ın Zara ilçesine geldi.

Ankara'dan 21 Mart'ta yürüyerek yola çıkan 58 yaşındaki Kadir Bayramlı, ilçede dinlenmek için bir süre mola verdi. Bayramlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azerbaycan kökenli olduğunu, Hocalı'daki katliama dikkat çekmek için bu kararı aldığını söyledi.

Azerbaycan'da 1992'de yaşanan katliam ve katliamı yapan Ermeniler'i protesto etmek için yürüyüş başlattığını vurgulayan Bayramlı, ''İnsan kıyımını hiçbir zaman Türkler yapmamış, Ermeniler yapmıştır. Bunu dünya kamuoyuna duyurmak için 2 bin 800 kilometre yol yürüyeceğim'' dedi.

Yürüyüşe başladığı ilk günlerde 20 kilometre yol yürüdüğünü, şimdi ise günde 40 kilometre yol gidebildiğini anlatan Bayramlı, ''Yürüyüşüm sırasında geceleri en yakın yerleşim yerlerinde konaklıyorum. Gece güvenlik gerekçesiyle yürümüyorum. Yaklaşık iki ay sonra Hocalı'ya ulaşmış olacağım. Yürüyüşüm kolay değil. Ama haklı bir yürüyüştür. Beni hiç yormuyor. Azerbaycan'da bulunan şehitleri saygıyla anıyorum. Şehitlerimizin kanı hiçbir zaman için yerde kalmayacaktır'' diye konuştu.

Yürüyüşü sırasında konakladığı yerlerde insanların kendisine yardımcı olduklarını ifade eden Bayramlı, Zara'da bir süre dinlendikten sonra Erzincan'a doğru hareket edeceğini kaydetti.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,945 µs