En Sıcak Konular

CHP zamların iptalini istedi

6 Nisan 2012 12:08 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), doğalgaza ve akaryakıta yapılan son zamları yargıya taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, yapılan zamların iptali için Bölge İdare Mahkemesi'ne dilekçe verdi.
 
Bahçelievler Bölge İdare Mahkemesi'ne gelen Gürsel Tekin’i yaklaşık 40 kişilik partili grup karşıladı. Partililerle bir müddet görüşen Tekin, elindeki dilekçeyle mahkemeye girdi. Son yapılan zamların iptali için dilekçe veren Tekin, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Yapılan zamların haksız olduğunu savunan Tekin, “ Muhalefet olarak hükümeti etkileme gücümüz yoksa, biz de konuyu yargı yoluyla hallederiz. “ dedi.
 
Doğalgaza 6 ay önce yüzde 15 zam yapıldığına dikkat çeken Tekin, son olarak yüzde 20 daha zam yapıldığını söyledi. Tekin, “ 6 ay önce doğalgaza yüzde 15 bir zam geldi. Yine yüzde 20 bir zam daha geldi. Toplamda yüzde 45 zam geldi. Bunu kabul etmek mümkün değil. Hangi gerekçelerle yapılıyor bunu anlamış değiliz. Sayın Enerji Bakanı bunu Arap Baharı’na bağladı. Şimdi bir an sayın bakanın söylediklerini doğru sayarsak, Yunanistan, Bulgaristan etkilenmezken Türkiye niçin etkilenir? 'Dolar' dediler, verilere baktığımızda dolarda da aynı durum var. Hükümetin gösterdiği gerekçelerin hiçbirinin bir geçerliliği yok. “ şeklinde konuştu.
 
CHP olarak konuyu yargıya taşıdıklarını belirten Tekin, “Sonuç itibariyle bizim iktidar üzerinde bir yaptırımımız olmadığı için yargıya gidiyoruz. Anayasa çok açık. Sosyal bir devleti tanımlamıştır. Sosyal hukuk devleti, güçsüzleri güçlüler karşısında koruyan devlet demektir. Bu kadar tüketici tükenir hale getirilir mi. Dünkü açıklamalar, daha da zam geleceğini gösteriyor. Biz hukuk sürecini başlattık. Zam olan şeyin, zülüm olmadan yargıdan dönmesini bekliyoruz. İlki doğalgazla ilgili, ikincisi benzin ve mazotla ilgili. Dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyoruz. Battı denen Yunanistan ile Türkiye arasındaki akaryakıt durumuna bir bakın. 'Yeni zamlar geliyor' deniyor gözleri doysun pes diyoruz. Bu kadar işsizliğe ve yoksulluğa rağmen oluyorsa. “ ifadelerini kullandı.
 
cihan


Bu haber 575 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,162 µs