En Sıcak Konular

TÜBİTAK 'geri dönün' diyecek

6 Nisan 2012 11:44 tsi
TÜBİTAK 'tersine beyin göçü' için ABD çıkarmasına hazırlanıyor. Amerika'da yaşayan Türk araştırmacılara yepyeni 'fırsatlar' sunulacak.

TÜBİTAK, 'tersine beyin göçü' için çalıştay hamlesi başlatıyor. Kurum, Türkiye'nin önde gelen firma ve üniversiteleriyle 10-14 Nisan arası ABD'de 3 ayrı çalıştay düzenleyecek. Washington, New York ve Chicago'daki etkinliklerde Türk bilim insanlarına AB fonlarından yararlanma ve Türkiye'deki istihdam olanakları anlatılacak. Bilim atağı TÜBİTAK AB Çerçeve Programları Ulusal Koordinasyon Ofisi tarafından organize ediliyor. Çalışmanın temeli 2010'da başlatılan 'Hedef Türkiye' çalıştaylarıyla atıldı.

Akşam gazetesinin haberine göre, 10 Nisan'da Washington'daki 'Maryland Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek çalıştayı, 12 Nisan'da New York'taki 'Columbia Üniversitesi' ve 14 Nisan'da 'İllinois Teknoloji Enstitüsü Kampusu'ndaki çalıştaylar izleyecek.

Yetişmiş beyinleri bünyelerine alabilmek için çeşitli kuruluşlar da ABD yolcusu. Kurulacak standlarda araştırmacılarla bire bir görüşme yapması kesinleşen kuruluşlar arasında Türk Telekom, Arçelik, FNSS, TAİ-TUSAŞ da yer alıyor. Bilkent, İTÜ, İstanbul Medeniyet, İstanbul Şehir, Uludağ, Yeditepe, Yıldız Teknik, TOBB Ekonomi ve Teknoloji üniversiteleri ile İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü de araştırmacılarla buluşacak. TÜBİTAK'ın farklı birimleri de araştırmacılarla görüşmeler gerçekleştirecek.

Görüşmelerde TÜBİTAK ve AB fonlarının ülkeye geri dönüş için sunduğu cazip imkanlar hakkında bilgi sunulacak. TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yunus Çengel de bizzat araştırma alanındaki imkanları tanıtacak. ABD'den Türkiye'ye dönen bazı araştırmacıların, başarı hikayelerini ve izlenimlerini çalıştaylarda aktarmaları planlanıyor. Daha önceki iki çalıştay sonrası bazı araştırmacıların Türkiye'ye döndüğü öğrenildi.

ntvmsnbc

 

Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,811 µs