En Sıcak Konular

Öztrak: El parasıyla büyümüşüz

6 Nisan 2012 11:22 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, büyümede dünya ikinci olan Türkiye'nin, aynı zamanda dünyada en yüksek cari açık veren ikinci ülke olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, büyümede dünya ikinci olan Türkiye'nin, aynı zamanda dünyada en yüksek cari açık veren ikinci ülke olduğunu belirterek, ''Demek ki el parasıyla büyümüşüz' dedi.

Öztrak, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da doğalgaz yerine kömür kullanmak zorunda kaldıkları için bir ailenin zehirlenerek yaşamını yitirdiğini, Erzurum'da 5 TEDAŞ işçisinin yeterli donanıma sahip olmadan göreve gittikleri için öldüğünü, Tuzla'daki iş kazasında da 2 işçinin öldüğünü söyledi. Öztrak, bu olaylar yaşanırken Hükümet'in ''Büyümede dünya ikincisiyiz'' dediğini, bürokrasinin her yerinin lüks marka araçlarla dolu olduğunu ileri sürdü.

Aslında Türkiye'nin başka bir alanda da ikinciliğe sahip olduğunu anlatan Öztrak, ''77 milyar dolar cari açıkla ABD'den sora dünyada en yüksek cari açık veren ikinci ülkeyiz. Demek ki el parasıyla büyümüşüz'' iddiasında bulundu.

Enerji fiyatlarındaki artışa değinen ve Türkiye'nin en pahalı akaryakıtı kullandığını ifade eden Öztrak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, bunu ''Arap baharı''na dayandırdığını, ancak asıl nedenin ''AK Parti'nin beceriksizliği'' olduğunu ileri sürdü. Hükümet'in benzin pompalarını vergi dairesine çevirdiğini ileri süren Öztrak, ''Benzin pompacılarını kadroya alsınlar. Çünkü, en etkili vergi toplayan onlar'' dedi.

Teşvik paketine de değinen Öztrak, bu paketin kaynağı ve maliyetinin somut olarak açıklanması gerektiğini sözlerine ekledi.



AA

Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,904 µs