En Sıcak Konular

Çağlayan: İllerimizi 6 bölgeye ayırdık

6 Nisan 2012 11:16 tsi
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bölgesel Teşvik kapsamında getirilen en önemli yeniliğin yeni bir bölgesel haritanın oluşturulması olduğunu belirtti.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bölgesel Teşvik kapsamında getirilen en önemli yeniliğin yeni bir bölgesel haritanın oluşturulması olduğunu belirterek, ''Bu sorunun yeni teşvik sisteminde ortadan kaldırılması için, Kalkınma Bakanlığımız ekonomik ve sosyal gelişmişlik düzeyine ilişkin 61 değişken kullanarak 2011 yılında, 'İllerin ve Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması' çalışmasını tamamen yeniledi. Birlikte yaptığımız çalışma ile illerimizi 6 bölgeye ayırdık. Yeni bölgesel ayrım, mevcut sistemdeki 'il grupları'nı ve onların sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerini dikkate almak yerine, bizzat illerin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeylerini esas almak suretiyle oluşturuldu'' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan. ''Yeni teşvik sistemimiz, 4 ana bileşenden oluşuyor. Bunlar; Genel Teşvik Uygulamaları, Bölgesel Teşvik Uygulamaları, Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki, Stratejik Yatırımların Teşviki'dir. Bu uygulamalar kapsamında yatırımcılara KDV istisnası, Gümrük Vergisi muafiyeti, vergi indirimi, asgari ücret üzerinden hesaplanan sigorta primi işçi ve işveren hissesi desteği, faiz desteği,yatırım yeri tahsisi, Gelir Vergisi stopajı desteği ve KDV İadesi destekleri verilecek'' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''İl bazlı yeni bölgesel ayrımda 1. bölge, sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyi itibariyle ilk sıralarda olan Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla illerinden oluşmaktadır. 6. bölge ise, ekonomik ve sosyal olarak görece az gelişmiş 15 ilimizi kapsamaktadır. Bu bölgede Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illeri yer almaktadır'' dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ''Yatırımların organize sanayi bölgelerinde yapılması halinde yatırımcılar, yatırımın bulunduğu bölgenin bir alt bölgesinde uygulanan oranlardan yararlanacaklar. 6. bölgede ise yatırıma katkı oranı, 5 puan artırımlı olarak (Bölgesel Teşvik Uygulamaları için yüzde 55, Büyük Ölçekli Yatırımların Teşviki için ise yüzde 65) uygulanacak'' dedi.

zaman







Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,886 µs