En Sıcak Konular

TBMM terör mağdurlarını dinleyecek

6 Nisan 2012 08:55 tsi
Terör mağdurlarının yakınlarını TBMM'de dinleyen Komisyon, Meclis'e gelemeyenleri evinde ziyaret edecek.

Terör mağdurlarının yakınlarını TBMM'de dinleyen Terörden Kaynaklı Yaşam Hakkı İhlallerini Araştırma Komisyonu, Meclis'e gelemeyenleri evinde ziyaret edecek. Amaç, terörün toplumsal maliyetini belirlemek.
 
Meclis İnsan Hakları Komisyonu bünyesinde çalışan altkomisyon, terörmağdurlarını evlerinde ziyaret edecek. Terörden Kaynaklı YaşamHakkı İhlallerinin Sosyal ve İnsaniMaliyetlerini Araştırma Komisyonu Başkanı Naci Bostancı, terör mağdurlarıyla ilgili yapılacak çalışmaları BUGÜN'e anlattı. Şimdiye kadar terör mağdurlarının yakınlarını TBMM'de dinlediklerini söyleyen Bostancı, "Bir iki ay içinde Meclis’e gelemeyen terörmağduru aileleri evlerinde ziyaret edeceğiz. Trabzon'dan Diyarbakır'a, Edirne'den Kars'a, kadar hemen her bölgeden şehirlere gideceğiz" dedi. Bostancı, ziyaretlerin ardından rapor oluşturacaklarını ve terörün toplumsal maliyetini ortaya koyacaklarını vurguladı. Türkiye'nin her yerinde terör nedeniyle travma yaşamış insanlar bulunduğunu dile getiren Bostancı, çalışmaların sadece PKK ile sınırlı olmadığını ve terörün her çeşidini kapsadığını söyledi. Bostancı, terörmağdurlarının kamuoyuna yansıyanın ötesinde, çok daha büyük acılar yaşadıklarını dile getirerek, “Onlar yaşadıklarını anlatırken, komisyon üyelerimiz de çok etkilendi” diye konuştu.
 
SONBAHARDA RAPORLAŞTIRILACAK

 
Komisyon, Türkiye'nin her şehrinde örnekleme yöntemiyle terör mağdurlarıyla görüşecek ve çalışmaları sonbaharda raporlaştırarak kamuoyuna açıklayacak. Ortaya çıkacak rapor, terörün toplumsalmaliyetinin telafi edilmesi için bir yükümlülük doğuracak ve hükümet bu konuda bir düzenlemeye gidecek.
 
KiMLER DiNLENDi?
 

Terörden Kaynaklı Yaşam Hakkı İhlallerinin Sosyal ve İnsani Maliyetlerini Araştırma Komisyonu bugüne kadar toplam 28 oturum yaptı, 43 kişiyi dinledi. Kurulun dinlediği isimler arasında şehit polis, asker, doktor eşleri yer alıyor. Komisyon şimdiye kadar; Kürt siyasetçi Kemal Burkay, Kürt yazar Ümit Fırat, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Hüseyin Yayman, Prof. Dr. Ümit Özdağ, İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Anıl Çeçen, terörist babası Mehmet Karakaya ve Türk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman ile Başkan Vekili İshak İbrahimzade'yi dinledi.
 
bugün


Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,876 µs