En Sıcak Konular

Rum polisi, Kıbrıslı Türk'ü gözaltına aldı

5 Nisan 2012 21:44 tsi
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Rum polisinin, Türklerle Rumların birlikte yaşadığı Pile'de, bir KKTC vatandaşını şiddet kullanarak, taciz ettiğini belirterek, ''Bunun sadece Pile'de değil tüm Ada'da tansiyonu artırmaktan başka hiçbir amaca hizmet etmeye



Başbakan Küçük, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, Pile'de yaşayan Kerim Ali Yahi adlı KKTC vatandaşının, ara bölge statüsündeki yerleşim bölgesinde Rum polisi tarafından aracı durdurularak darp edildiğini ve zorla polis otomobiline bindirilerek ''Sözde gözaltına'' alındığını belirtti.

''Rum polisinin bu zorbalık derecesine varan pervasız eylemine ilişkin bilgi Dışişleri Bakanlığımıza gelir gelmez Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü nezdinde şiddetle protesto edilerek, vatandaşımızın güvenliğinin sağlanması ve serbest bırakılması yönünde gerekli girişim başlatılmıştır. Bunu müteakip, vatandaşımız öğle saatlerinde serbest bırakılmıştır'' diyen Küçük, şunları kaydetti:

''Esasen, Rum tarafının hiçbir otoritesi bulunmayan Pile'de veya ara bölgede herhangi bir müdahalede bulunmaya kalkması kabul edilemez. BM Barış Gücü'nden alınan bilgiye göre, Rum polisi, söz konusu vatandaşımızın haklı gerekçelerle ve ara bölgede değil Rum tarafında tutuklandığını iddia etmektedir. Bu, 'minareyi çalacak olan kılıfını hazırlar' misali asılsız iddia, bir o kadar daha tahrik edici bir yaklaşımdır.''

Başbakan İrsen Küçük, ''Kıbrıs Türk tarafının özellikle çözüme yönelik müzakere sürecinde gelinen dönüm noktasında her iki tarafın da Ada'da tansiyonu artırmaktan hassasiyetle kaçınması gerektiğine inandığını ve Türk tarafının bu doğrultuda samimiyetle çaba gösterdiğini'' hatırlattı.

Türk tarafının iyi niyetli çabasına karşın Rum polisinin Pile'deki KKTC vatandaşlarının huzur ve güvenliğini tehdit eden bu tür eylemlerine seyirci kalınmasının mümkün olmadığını vurgulayan Küçük, ''İlgili herkes bilmelidir ki bu veya buna benzer bir durumun tekerrürü halinde güvenlik kuvvetlerimiz en etkin şekilde gerekli müdahaleyi yapmaya hazırdır'' ifadesini kullandı.

KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın bu görüşleri BM Barış Gücü'ne ilettiğini, yaşanan vahim olay karşısında en şiddetli tepkiyi vermelerinin talep edildiğini belirten Küçük, BM Barış Gücü yetkililerinin olay hakkında gerekli tahkikatı başlattığını kaydetti.

''Ada'daki huzur ve güven ortamının sekteye uğramaması adına Rum tarafının bundan böyle gerekli sorumluluğu göstereceğini ve bugünkü gibi maceracı yaklaşımlardan imtina edeceğini ümit ettiğini'' dile getiren Küçük, ''Aksi halde devletimizin gerekli tüm adımları atacağından Pile'deki vatandaşlarımız başta olmak üzere kimsenin kuşkusu olmasın'' dedi.

Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,155 µs