En Sıcak Konular

MOSSAD ajanı ölü bulundu!

28 Haziran 2007 23:36 tsi
MOSSAD ajanı ölü bulundu! İsrail gizli servisi Mossad ajanı olmakla suçlanan Mısırlı milyarder Eşref Marwan, Londra’daki evinde ölü bulundu.

Londra polisi Mısır eski devlet başkanı Cemal Abdul Nasır’ın damadı 63 yaşındaki Eşref Marwan’ın dün öğle saatlerinde evinde ölü bulunduğunu açıkladı. Polis Marwan’ın ölüm koşulunun ‘’şüpheli’’ olduğunu duyurdu.

Times gazetesi, Londra’daki Arapların Marwan’ın ciddi sağlık sorunları nedeniyle yaşamına son vermiş olabileceğini söylediklerini aktardı. Mısırlı milyarder Eşref Marwan 1973 yılında Yom Kippur (Musevi orucu) savaşı olarak adlandırılan Mısır –Suriye ile İsrail arasındaki savaşta Mossad’a çalışmakla suçlanıyordu.

İsrail resmi belgelerinde isim verilmeden dönemin Mısır Devlet Başkanı Enver Sedat yönetiminde ‘’kaynak’’ olarak tanımlanıyor. Eşref Marwan’ın 1969 yılında Avrupa’da bir İsrail konsolosluğu üzeri Mossad’la ilişkiye geçtiği, sonraki yıllarda Mısır ve Arap dünyası hakkında dönemin İsrail Savunma Bakanı Moshe Dayan’a önemli bilgiler sunduğu iddia ediliyor.

Bazı kesimler tarafından ‘’çifte ajan’’ olmakla suçlanan Marwan, Arap dünyasında önemli silah tüccarlarından biri olarak da tanınıyor. Bundan 3 yıl önce İddiaların kamuoyuna yansıması ardından herhangi şekilde hiçbir istihbarat örgütü ile ilişkisinin olmadığını söyleyen Marwan yaşamının güvencede olmadığını açıklamıştı.

Times gazetesi, Silah tüccarı Adnan Khashoggi, Libya lideri Muammer Kaddafi ile ünlü İngiliz Tiny Rowland ile çok sayıda zengin İngilizle dostluğu bilinen Marwan’ın öldürülmüş olmasının açığa çıkması durumunda bunun Ortadoğu’da sorunlara yol açabileceğini yazdı.

Gazete, geçtiğimiz yıl yine Londra’da öldürülen KGB ajansı Alexander Litvinenko cinayetine dikkat çekti. Harrod's mağazasının sahibi Mısırlı Muhammed Al-Fayed’ın yakın ortaklarından olan milyarder Eşref Marwan’ın Majorka’nın en iyi oteli Son Vida’nın da sahibi olarak biliniyor.

ANF

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,489 µs