En Sıcak Konular

Vural: Bize ampule oy verenler yakışır

5 Nisan 2012 15:11 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının yeni internet uygulamasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın borçlanmaya ilişkin sözlerini eleştirerek, ''Kamçıyı yiye yiye yiğit mi kaldı memlekette? Borç ödeyemediği için icralık oldu yiğitler, bu hala kafasını kuma sokmuş lale devri anlatıyor'' dedi.

Vural, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

''Sayın Başbakan, yakın geçmişte yaşanan olayları hatırlamıyor, olmamış olayları da olmuş gibi anlatıyor. Bu Korsakof Sendorumu belirtisi'' ifadesini kullanan Vural, ''Mesela, Kur-an'ı Kerim ve imam hatipler meselesinde. Kendi kafasında kurguladıklarını anlatıyor. Naklen yayınlarda, bu kurgularını, pazarlama teşkilatı aracılığıyla pazarlıyor. Bununla ilgili ilk önergeyi biz verdik, sen reddettin. Şimdi bize saldırıyorsun, baskın basanındır mantığıyla'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, ''MHP'nin eğitimin kademeli olmasına karşı çıktığını'' söylediğini öne süren Vural, ''Pes doğrusu. Haddini aşarak, bize dil uzatıyor. Bizim öncülüğümüzle gerçekleşen konu üzerinden siyaset yapıyor. Hayret yani. Bizim hakkımızdaki değerlendirmeleri Korsakof Sendromu'nun belirtisi. Bu madde de MHP'nin mührü var. Anlaşılıyor ki Sayın Başbakan'ın içine sinmemiş bir türlü'' dedi.

''AK Parti'nin grup toplantılarının 'vur patlasın', 'çal oynasın', kahkahalar eşliğinde geçtiğini'' iddia eden Vural, şöyle devam etti:

''Kahkahalar havada uçuşuyor, millet zamdan çıldırıyor. Sanki güllük gülistanlık bir ülke var. Müflis tüccar misali ha bire eski defterleri açıyor, 90'lı yıllara dönüyor. Sayın Başbakan, 'borç yiğidin kamçısıdır' demiş. Kamçıyı yiye yiye yiğit mi kaldı memlekette? Borç ödeyemediği için icralık oldu yiğitler, bu hala kafasını kuma sokmuş lale devri anlatıyor. Millet borcunu ödemek böbreğini satmaya çalışıyor. Millet yiğit de kamçı senin elinde, ha bire kamçılıyorsun. Ülke perişan oldu. 'Borç yiğidin kamçısı' Nereden çıkmış söz yahu? Bunlar İsrail-Yahudi kökenli sözler. Bizim kültürümüzde borç sıkıntıdır. Kimse borçlu ölmek istemez. Kamçıladığın bu milleti sonra da 'aman ha istikrar bozulmasın' diye tehdit edip, kendine mahkum ediyorsun. Kamçı hangi yiğitlerin eline geçecek göreceksin. Oy da bu milletin kamçısıdır, unutma.

Kamçılayıp duruyorsun, mazoşist mi bu millet? Milleti kamçılamaktan, zamlardan, milletin ızdırabından zevk alan bir Başbakan. Yakında sendromun etkisiyle son zamların sorumlusu olarak bizi gösterirse şaşırmayacağım.''

Vural, ucunda ampul takılı kamçıyı sembolize eden bir plastik çubuğu basın mensuplarına gösterdi.

-''Bize ampul değil ampule oy verenler yakışır''-

Vural, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir uygulama başlatmış. İnternet sitesinde yer alan bir linke kimlik numarası yazıldığında kişinin hangi partiye üye olduğu öğreniliyormuş. Nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine Vural, vatandaşların istemeleri durumunda hangi partiye üye olduklarını açıklayabileceklerini söyledi.

Vural, ''Bu kişi ile partisi arasındaki bir durumdur. Zaten herkesin bilgileri herkesin elinde'' dedi.

Oktay Vural, ''12 Eylül davasında sadece iki kişinin yargılanması eleştiriliyor. Siz ne diyorsunuz?'' sorusuna ise ''Bunu sadece 1-2 kişiye indirgeyerek dönemin zihniyetinin üzeri örtülmeye mi çalışılıyor? Biz 12 Eylül'ün en büyük mağdurlarındanız. 12 Eylül zihniyetinin tüm uygulamalarının sorgulanmasını istiyoruz. Onun için müdahil olduk'' yanıtını verdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın son günlerde kamuoyunda tartışmaya neden olan sözlerine de değinen Vural, ''Haşim Kılıç bile siyasi vesayetten söz ediyor. Bu yargı kuşatmasının ne seviyeye geldiğinin göstergesidir'' dedi.

Vural, ''Kamu sendikalarına ilişkin tasarı kanunlaştı. Memurlar toplu sözleşme masasından yüzleri gülerek kalkabilecekler mi?'' sorusunu, ''Nerede, ne zaman memurun yüzü güldü? Gülen sadece kendileri oluyor. Bir tane sendika toplu sözleşme imzalayacak, diğerlerine dayatılacak'' şeklinde yanıtladı.

''Sayın Başbakan, 'referanduma 'hayır' dediler ama 12 Eylül davasında sıraya girdiler' dedi. Bu sözü nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine de Vural, ''Ona mı soracağız? Sayın Başbakan da 12 Eylül Anayasası'na 'hayır' deyip, Başbakan olmadı mı? Biz 12 Eylül zihniyetinin üzerinin örtülmemesi için mücadele ediyoruz. Biraz da hayırlı düşünmek lazım. Bunun işi gücü fitne, fesat'' diye konuştu.

Gazetecilerin, ''Kamçıyı elinize alır mısınız lütfen'' sözleri üzerine Vural, ''Arkadaşlar, ampul benim elime yakışmaz. Bize ampul değil ampule oy verenler yakışır'' şeklinde espri yaptı.



AA

Bu haber 551 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,370 µs